Förra veckan gick FHM ut med nya lättnader för familjekarantänen. Arkivbild.
Förra veckan gick FHM ut med nya lättnader för familjekarantänen. Arkivbild. - Foto: TT

Gamla karantänsregler på FHM:s hemsida

På Folkhälsomyndighetens (FHM:s) presskonferens förra torsdagen presenterades nya lättnader för den så kallade familjekarantänen. Tiden som man ska stanna hemma om någon i hushållet smittats med covid-19 kortades till fem dagar i stället för de tidigare sju.


FHM:s hemsida har däremot inte uppdaterats med de nya karantänsrekommendationerna, sedan förra veckan. På fliken "Hur länge ska jag stanna hemma?", med rekommendationerna kring familjekarantänen, finns endast information om de gamla rekommendationerna om sju dagar. Det står även att sidan är under uppdatering.

Familjekarantänen kortades efter rapporter om arbetsplatser som har haft stora problem med att hålla i gång sin verksamhet och att elever inte kunde ta sig till skolan för att många satt i karantän för att någon i familjen varit sjuk.

FHM:s presstjänst uppger vid 13-tiden på måndagen att uppdateringarna av informationen till allmänheten beräknas vara klara under dagen.

"Vad som gäller har hela tiden funnits i nyhetstexten (på hemsidan) och i stöddokument riktade till vård och omsorg", skriver presstjänsten i ett mejl till TT.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!