Centerpartiets partiledare Annie Lööf. Arkivbild.
Centerpartiets partiledare Annie Lööf. Arkivbild. - Foto: TT

C i Västerbotten vädjar: Sänk bensinpriset

Ett 20-tal lokalpolitiker för Centerpartiet i Västerbotten vädjar i ett gemensamt upprop till partistyrelsen och riksdagsgruppen att agera för sänkta priser på drivmedel, rapporterar Ekot i Sveriges Radio.


— Här måste man göra något för att snabbt kunna hjälpa oss att kunna bo kvar på landsbygden. Problemet är att det varit så dyrt att man inte kunnat pendla, säger Carina Sundbom, gruppledare för C i Skellefteå, till Ekot.

Snart ska regeringen ge förslag på den generella skattesänkning om 50 öre per liter som Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna fick igenom i en budgetförändring.

— Gemene man knyter näven i dag. Varför visar vi inte var vi står i det här fallet? säger Staffan Östman, gruppledare för C i Dorotea.

Rickard Nordin, klimat- och energipolitisk talesperson, säger till Ekot att C kommer att presentera ett antal förslag "inom kort".

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Statsministern kallas till KU om Tidölöner

Ryska kryptoaffärer utreds i väst

USA och Storbritannien utreder misstänkta kryptotransaktioner där värden på motsvarande 210 miljarder kronor gått via en rysk plattform, rapporterar Bloomberg med hänvisning till källor.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ronneby

"Flera personbilar i olycka, Ronneby.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Ängelholm rapporterar om trafikolycka

"Husbil och personbil i olycka, E6.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Höör rapporterar om trafikolycka

"Två personbilar i olycka, Sätofta.", skriver polisen på sin hemsida.

Höjd BNP-siffra från USA

USA:s bruttonationalprodukt (BNP) ökade med 3,4 procent i fjärde kvartalet i fjol, enligt reviderade siffror från USA:s handelsdepartement.