Hur ska man göra för att få bartenderns uppmärksamhet?
Hur ska man göra för att få bartenderns uppmärksamhet? - Foto: Pexels

Bartendern: Så gör du för att få vår uppmärksamhet i vimlet

Inget är så tråkigt som att vänta, särskilt inte om man är mitt uppe i en blöt utekväll och tvingas stå och trängas med andra för att beställa i baren. Men det finns vissa knep som gör att du lättare får bartenderns uppmärksamhet.
– Det är inte alla som tänker på det, säger bartendern Johannes till Nyheter24.


På en fullsatt bar kan det dröja ett bra tag innan man får lägga sin beställning, även om de bakom baren gör sitt bästa för att servera så många som möjligt, så snabbt som möjligt. 

– Man vill ju alltid ge bra service, men under hektiska kvällar är det såklart svårare att få vår uppmärksamhet, säger bartendern Johannes, som arbetar på en bar i Köpenhamn sedan flera år tillbaka, till Nyheter24.

Läs om vad du absolut inte bör göra vid bardisken här.

1. Få ögonkontakt med bartendern

Med det sagt: det finns vissa knep att ta till för att bartendern ska se dig och ta din beställning, även under de mest folktäta kvällarna.

– Ögonkontakt är väl det absolut viktigaste och då kanske många tänker "jaha, det var väl inget nytt?", men det är jättevanligt att folk bara stirrar ner i mobilen medan de väntar, berättar Johannes och fortsätter:

– Om du står och kollar din mejl har du förmodligen inte så bråttom och det känner man av.

2. Ha ditt bankkort synligt i handen vid baren

Ett annat knep är att ha ditt bankkort redo och synligt.

– Den som har sitt kort redo i handen visar tydligt att den inte redan beställt och att den inte bara hänger i baren, säger Johannes och betonar samtidigt att man inte ska vifta med kortet innanför bardisken.

– Det stör verkligen bara.

3. Ställ dig där bartendern måste se dig

En bardisk är ofta lång och huruvida du får beställa snabbt avgörs inte sällan av var du ställer dig. Vissa platser längs med bardisken är alltså mer strategiska än andra.

– Det är inte alla som tänker på det, konstaterar Johannes och fortsätter:

– Men kolla efter stationer i baren där personalen ofta stannar till. Finns en fast kortterminal? Ja, men då ställer du dig där. Är det en ölbar? Stå vid öltappen. Görs det mycket cocktails? Spana då in var isen finns och ställ dig i närheten.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!