En 23-årig man som friades för mordförsök med handgranater i Landskrona satt häktad i ett halvår. Nu får han över 200 000 kronor i ersättning av Justitiekanslern. Arkivbild.
En 23-årig man som friades för mordförsök med handgranater i Landskrona satt häktad i ett halvår. Nu får han över 200 000 kronor i ersättning av Justitiekanslern. Arkivbild. - Foto: TT

Friades för handgranatsattack – får ersättning

Trots att det fanns dna från den 23-årige mannen på en av de handgranater som användes vid ett misstänkt mordförsök i Landskrona sommaren 2019 friades han i hovrätten.


Nu får mannen 215 000 kronor i lidandeersättning av Justitiekanslern, rapporterar P4 Malmöhus. Mannen satt häktad i över ett halvår.

Totalt åtalades tre män för inblandning i dådet där två handgranater, varav en detonerade, kastades mot lägenheter i Landskrona. En av männen dömdes för brott.

Även om dna-spåren talar starkt för att 23-åringen har hanterat en av handgranaterna räcker det inte för att slå fast att det var han som kastade och mannen kan inte knytas till brottsplatsen på annat vis, enligt domen som radiokanalen har tagit del av.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Utökade EU-sanktioner mot Iran på väg

Marabou återkallar mjölkchoklad efter larm

Marabous mjölkchoklad kan innehålla spår av mandel och vissa förpackningar återkallas, meddelar ägarbolaget Mondelez.

Bryssel stoppar ytterhögerns möte – kritiseras

Myndigheterna i Bryssel har stoppat ett möte med europeiska politiker från ytterhögern, med hänvisning till säkerheten. Bland talarna fanns bland andra den kontroversielle brittiske EU-kritikern Nigel Farage och Ungerns president Viktor Orbán.

Flöjtkråkan och hunden – återförenade vänner

Den osannolika vänskapen mellan en fågel och en hund i australiska Queensland får fortsätta. Kompisarna har hundratusentals följare på Instagram, men deras vänskap blev för några veckor abrupt avbruten.

Polisen i Karlstad rapporterar om brand

"Det brinner i ett flerfamiljshus i Skåre", skriver polisen på sin hemsida.

Trump startar strömningstjänst

1 timme sedan
Ex-presidenten Donald Trumps mediekoncern Trump Media & Technology Group ska lansera en strömningstjänst – samtidigt som bolaget fortsätter att rasa på USA-börsen.