Polisen Patrik Widell berättar om den värsta dagen på jobbet
Polisen Patrik Widell berättar om den värsta dagen på jobbet - Foto: Screenprint från videointervju och Tiktok @patrikwidell

Polisen Patrik, 39, berättar om sin värsta dag i tjänst

Att vara polis är minst sagt krävande. I en intervju med Nyheter24 berättar polisen Patrik Widell om dagen på jobbet, som kom till att bli den jobbigaste händelsen någonsin i tjänst.


Polisyrket kan minst sagt vara krävande, i en intervju med Nyheter24 berättar polisen Patrik Widell, 39, om den värsta dagen på jobbet.

Patrik Widell, även känd som Tiktok-polisen har en stor följarskara på Tiktok. På plattformen delar han med sig av hur det är att vara polis, svarar på frågor kring yrket, delar med sig av träningstips och försöker att sprida medvetenhet om internetanvändning.

Till över 746 000 följare på plattformen svarade han tidigare på vanliga frågor som han får om yrket. Läs mer om det här. Idag arbetar han som förundersökningsledare och leder förundersökningar. 

I en intervju med Nyheter24 berättar polisen Patrik Widell om den värsta dagen i tjänsten Foto: Johan Nilsson/TT

Därför startade Patrik Widell ett Tiktok-konto

Under intervjun med Nyheter24 berättar Patrik att han från början startade sitt konto på plattformen för att hans barn använde appen. Widell ville se hur plattformen funkade och hur användarna kommunicerade med varandra, men fastnade istället på Tiktok. 

– Jag tyckte att det var en intressant plattform, berättar Widell.

Efter att han började dela träningsklipp på plattformen plockades hans konto upp av algoritmerna och visningarna flög iväg. 

– Då tänkte jag, det här kan jag dra nytta av och sprida lite vettiga kunskaper och åsikter, där kom polisrollen in, berättar 39-åringen.

Den värsta dagen på jobbet

Även om Widell idag har ett arbete som håller honom i en kontorsmiljö, har han tidigare arbetat ute i fält. Vi frågade honom vad den jobbigaste situationen har varit på jobbet.

– Det var en som hade tagit sitt liv och hängde i ett rep i en ladugård, som jag var tvungen att skära ned, berättar Widell.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nio års fängelse för grova brott på hotell

Fem års fängelse – hade 11 ton sprängmedel

Två män i Haparanda döms till fängelse efter att ha förvarat tonvis med sprängmedel utan tillstånd.

Begränsad attack mot Iran – därför skedde den

Flera mål i Iran har attackerats med drönare. Anfallet är enligt amerikanska och israeliska mediekällor Israels svar på Irans attack i helgen.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Växjö

"Två personbilar kolliderar i rondellen på Söderleden.", skriver polisen på sin hemsida.

Uppgifter: Israel laddar upp kring Rafah

Israel bombar och laddar nu tydligt upp militärt runt flyktingtäta Rafah, rapporterar Al Jazeera från staden. Det ökar oron för att en stor offensiv är på gång i södra Gazaremsan.