På Tiktok svarar en polis på de mest ställda frågorna som han får om polisyrket.
På Tiktok svarar en polis på de mest ställda frågorna som han får om polisyrket. - Foto: Johan Nilsson/TT och screenprint från Patrik Widells Tiktok @patrikwidell

En polis svarar på de mest ställda frågorna om yrket

Har du funderingar kring polisyrket? Då borde du läsa vidare. I ett klipp på Tiktok svarar en polis på de mest ställda frågorna. Vad har de egentligen i bältet? Har han skjutit någon?


Drömde du om att bli polis när du var liten? Om svaret är ja, kanske du är intresserad av att veta mer om yrket. På plattformen Tiktok svarar en polis på de vanligaste frågorna han får om yrket. 

Patrik Widell, 39, är polisen som tog Tiktok med storm för några år sedan och nu har han över 746 000 följare på plattformen.

En polis på Tiktok svarar på några av de mest frågade frågorna. Foto: Johan Nilsson/TT

Vad har poliser i bältet?

Patrik Widell skriver i ett inlägg att en vanlig fråga han får, är vad poliser har i bältet. De bär pistol, ett extra magasin, batong, handfängsel, pepparspray, ficklampa och en radio, berättar Widell i klippet.

En annan fråga som Widell ofta får är om han har skjutit ihjäl någon. 

– Jag har faktiskt aldrig behövt skjuta ett enda skott med min pistol, berättar 39-åringen.

Vad har en ridande polis på sig?

I ett annat klipp på Widells konto svarar han på frågan, vad en ridande polis har på sig. De har på sig chaps, vilket är en form av ridsko, kroppsskydd, polisuniform, kroppskamera, ett bälte med utrustning, ridhjälm, pansarvisir till både polis och polishäst, samt övriga skydd.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!