Onsdag 17 Aug
Stockholm

Annika Strandhäll (S) har nytt ärende hos Kronofogden: "Oerhört turbulent"

Klimat- och miljöminister Annika Strandhäll i ärende med Kronofogden.
Klimat- och miljöminister Annika Strandhäll i ärende med Kronofogden. Foto: Lars Schröder/TT

Sedan 2018 har Annika Strandhäll (S) haft nio skulder hos Kronofogden. Under fredagen kom det fram att ministern har ytterligare en obetald faktura, denna gång från Värmdö kommun.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Klimat-och miljöministern Annika Strandhäll (S) har hamnat i rampljuset återigen av samma anledning som hon gjorde under regeringsbildningen, nämligen att hennes privatekonomi kantats av obetalda skulder till Kronofogden.

Strandhäll hade nio obetalda fakturor

När ministern var inblandad i regeringsbildningen i slutet av 2021 visade det sig att hon hade nio skulder hos Kronofogden sedan 2018. Det handlade om räkningar från Värmdö kommun, Klarna och ett telekombolag.

Där och då förklarade Strandhäll att hon skulle gå igenom sin ekonomi och vara varsam. Även statsminister Magdalena Andersson uppmanade ministern att göra en ordentlig genomgång.

Strandhäll berättade också att hennes familj är mer stabil efter sambons bortgång 2019.

Strandhäll har obetald faktura hos Kronofogden

Under torsdagen kom Strandhälls privatekonomi återigen att bli ett uppdrag hos Kronofogden, då det registrerades en ansökan om ett betalningsföreläggande från Värmdö kommun.

Bildkälla: Adam Ihse/TT

Strandhälls skuld ligger på 1 350 kronor och avser "slamavskiljare fastland". Originalfakturan låg från början på 714 kronor och skulle betalats den 30 december 2021.

Till Dagens Nyheter skriver Strandhäll att hon betalat in fakturan för sent.

– Jag tycker givetvis att man ska betala sina räkningar i tid. Den här gången har jag varit sen och det beklagar jag. Den här räkningen är betald sedan januari till Värmdö kommun.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.