En fuskanklagad student vid Malmö universitet frias i förvaltningsrätten.
En fuskanklagad student vid Malmö universitet frias i förvaltningsrätten. - Foto: Jessica Gow/TT och Johan Nilsson/TT

Avstängd student friad i domstol

Studenten anklagades för fusk, stängdes av från Malmö universitet i sex veckor och förlorade samtidigt sitt studiemedel för perioden. Men nu har studenten fått rätt i domstol, Sydsvenskan.


Malmö universitet anklagade studenten ifråga för "försök till vilseledande på examination", eftersom svaren i hemtentan till en fjärdedel bestod av återanvänd text.

Den fuskanklagade studenten stängdes därför av i sex veckor och förlorade sitt CSN-stöd, rapporterar Sydsvenskan.

Malmöstudent frias från fuskanklagelser

Men nu får studenten rätt i förvaltningsrätten

Studenten hade nämligen inte plagierat vad någon annan skrivit, utan återanvänt en egen text som tidigare lämnats in på en annan kurs på Malmö universitet.

Förvaltningsrätten tar fasta på den skriftliga information studenterna på kursen hade fått om plagiering, att det handlar om att ”använda innehållet i en annan persons verk” snarare än i ett eget verk, och därmed frias studenten, enligt Sydsvenskan

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

Huawei får ta del av hemlig information

Regeringen har beslutat att det kinesiska telekombolaget Huawei ska få tillgång till hemlig information om svenska mobiloperatörer, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till Telekomnyheterna.

Svensk man häktad – vandaliserade Nidarosdomen

En svensk man i 40-årsåldern har begått mer än 15 brott i Trondheim i Norge den senaste tiden. Nu häktas han i fyra veckor, bland annat för grov skadegörelse av domkyrkan Nidarosdomen.

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Trafikolycka i korsningen Grenvägen och Gränsvägen, Höllviken.", skriver polisen på sin hemsida.

En häktad för deltagande i terrororganisation

1 timme sedan
En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.

Trots kritiken – Kinas Huawei får känslig info om Sverige

1 timme sedan
Nu står det klart att Huawei ska få ta del av affärskänslig information från svenska Post- och Telestyrelsen, PTS. Ericsson och Telia är väldigt kritiska till regeringens beslut.