Amela Kalac, 24, misstänks ha blivit kidnappad.
Amela Kalac, 24, misstänks ha blivit kidnappad. - Foto: Privat/Missing People och Adam Ihse/TT

Missing people tar över sökandet efter Amela, 24, i Grästorp

Amela Kalac, 24, är fortsatt försvunnen. Nu tar Missing people över sökandet, efter att polisen avvecklat sin aktiva sökinsats.
– Vi har sökt intensivt i fyra dagar men har tyvärr inte hittat något, säger Peter Adlersson vid polisen.


Amela Kalac, 24, försvann sent under söndagskvällen i Grästorp, i samband med en promenad i naturområdet Forshall. 

Polisen tömde brunn i Grästorp

Under torsdagen sökte polisen med helikopter, drönare, hundpatrull och vattensonar i vattendraget Nossan efter den försvunna kvinnan i Grästorp. De tömde också vattnet under en kvarn i området – men utan resultat.

— Vi har inga fler sökområden i nuläget så därför har vi inget aktivt sök som det ser ut nu, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen på fredagsmorgonen.

Amela Kalac söks av Missing people

Istället kliver Missing people in och tar över rodret i sökinsatsen. Mellan 300 och 400 personer väntas ansluta till sökandet som drar igång klockan 10 på fredagen.

— Det är ovanligt många. Ett vanligt sök rör det sig om mellan 50 och 75 personer ungefär som är med. Men det här har blivit väldigt massmedialt, många tidningar har skrivit och då lockar det fler, säger Jan–Olof Säll, verksamhetsledare för Missing People i Skaraborg.

Amela Kalac misstänks ha blivit kidnappad

Parallellt med sökinsatsen pågår en förundersökning som leds av åklagare. Sedan i tisdags sitter en man anhållen på sannolika skäl misstänkt för människorov. Polisen har genomfört husrannsakan, tekniska analyser och förhör inom ramen för förundersökningen.

— Förundersökningen pågår med full styrka fortfarande, säger Peter Adlersson.

Enligt mannens advokat nekar han till misstankarna. Senast vid lunchtid på fredagen måste åklagaren fatta beslut om mannen ska försättas på fri fot eller begäras häktad.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!