Bengt Kvist: Silikontillbehör

Det var fan bättre förr!


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Den stora hälsofrågan just nu handlar om något så marginellt och totalt ointressant som bröstimplantat. Dvs för alla utom de 4000 blåsta blondiner som låtit peta in silikonkuddar. Ibland i storlek som uppenbarligen överstigar bimbos hjärnvolym. Och av den kvalitet som man annars använder inom byggindustrin. Silikon är nämligen ett utmärkt material för att göra täta, elastiska fogar.

Nu har bröstsilikonet åldrats, under inverkan av den kemisk-tekniska miljö de finns i och, helt enligt materialteknologins elementa, tappa de molekylära bindningar de haft men inte designats för över tid. De ska sitta i fogar, utsättas för växlingar i temperatur, fukt och mekanisk-stokastisk stress och när molekylkedjorna blivit utmattade och brister så ska de bort och bytas ut. Men de är inte avsedda för användning i ständig +37, maximalt fukt, kemisk aggressivitet och gungeligung.

Sverige hanterar frågan annorlunda än flertalet andra länder med exploderande bröstinlägg. I flertalet erbjuds att avlägsna påsarna på bekostnad av den offentliga, mer eller mindre kostnadsfria, sjuk/hälsovården.

Så icke här.

Socialförsäkringsminstern Kristersson (M) bollar frågan från sig ,”inte mitt bord” och socialminstern Hägglund (KD) likaså. Min eloge till finansminister Borg (M) som förmår skrämma övriga ministrar till denna tysta passivitet.

Branchen i form av de (mestadels) privata kliniker som utfört montagen, leverantören av produkten, Socialstyrelsen som missat i tillsyn och fantasi samt landstingen som riskerar att få betala, hukar och hoppas att någon annan stiger in och agerar.

Dvs som så ofta reduceras frågan till hur mycket kostar det. Och vem ska betala. Inte det allmänna, väl?

Men de här oroliga kvinnorna som nu ligger sömnlösa och varken vågar flyga eller åka i framsätet och riskera att få en airbag i ansiktet; deras oro är också värd att ta på allvar, herrar Kristersson och Hägglund!

 

Fel av mig ovan. Givetvis är det jätteintressant för alla som nu kan peka finger åt Bimbo Med Jättelökarna och flina men det är inte riktigt det hälsovården går ut på.

 

KD drar igång Jihad akbar

Kristdemokraterna är i full färd med att skapa Jihad Akbar; stora Heliga Kriget. Något vilset har man än så länge inte identifierat sina externa fiender utan kör interna linjen. Dvs man håller hela fajten inom partiet och dess stödorganisationer Livets ord och abortmotståndarna.

Jag tycker att detta är en utmärkt linje.

Partiet är i praktiken redan decimerat till under riksdagsspärren men har fyllt sin uppgift som del av basen i den borgerliga alliansen. Till nästa val finns tid att omgruppera för Reinfeldt. Den kristna högern och deras vänner inom moralkonsevatismen får några välförtjänta decennier att i skymundan begrunda sina misstag. Kanske rentav komma till insikt om vilket försvinnande litet stöd de har utanför Livets ord och Pingsförsamlingarna.

Med intresse ska jag följa partiledarvalet inom KD nästa vecka!

 

Oroande kriminalitet

Inte mindre än nio (9) kaniner i olika storlekar har försvunnit i Säffle. Spårlöst. Den lokala polisen står utan uppslag men å andra sidan finns inom de värmländska polisiära enheterna en tradition på att anlita sierskor vid fall av försvinnanden  (Säffle ligger i Värmland, för den som eventuellt var sjuk den da´n i skolan).

Ett uppsving, i varje fall lokalt, för spå- och siarsvängen kan förväntas. Spår jag.

 

Veckans sanning

Uppsalas famösa kommunalråd Stefan Hanna(C), mannen som vill beskatta feta mera, konstaterar på sin blogg:

”Det är biologiska skillnader mellan män och kvinnor.”

Snyggt jobbat, Hanna.

Mycket tänk bakom om det!

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lokförare skadad i tågkrock

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4.

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

Ryssland har anfallit Ukraina med en ovanligt stor mängd robotar och attackdrönare under natten till fredag.

Så begränsar du köp i barnens spelappar i påsk

I många av barnens populära spelappar kan man köpa saker i spelen. Till påsk är det också flera av dem som har tidsbegränsade erbjudanden. Det balanserar på gränsen till vad som är lagligt, enligt Sveriges konsumenter.

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

Ett förslag har presenteras: Snus med högre nikotinhalt än 12 milligram per gram bör förbjudas. Slås förslaget igenom kan snusvarianter av bland annat General, Kaliber och Velo förbjudas.

Misstänkt våldtäkt utomhus – man i 20-årsåldern anhållen

Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.