Seher Yilmaz.
Seher Yilmaz.

"Jag avskyr härliga killar"

"Något av det värsta jag vet är härliga killar som älskas av alla de som han inte utnyttjar härskartekniker på. Ni vet, en kille som får en att bli pytteliten utan att man knappt själv fattar vad som hänt?" Det skriver Seher Yilmaz i dagens krönika.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Seher Yilmaz

Har bland annat varit arbetande ordförande för Sveriges elevråds centralorganisation - SECO och förbundsstyrelseledamot i Grön Ungdom. 

Från januari 2010 till slutet av 2011 var Seher ordförande för LSU - Sveriges ungdomsorganisationer, samarbetsorganisationen för ett 80-tal nationella ungdomsorganisationer i Sverige. 

I dag är hon är ansvarig för Public Affairs på fackförbundet Unionen. 

I möten med den härliga killen ställer han sig gärna upp när han ska prata, även om alla andra sitter ned. Som om han var utvald att leda alla i rummet. Medan han står upp vevar han med armarna och pratar högt. För att ytterligare förklara för alla andra i rummet att det han säger är viktigt, tar han gärna en penna och illustrerar det han försöker att säga med en otydlig bild. Ibland lägger han till någon konstig liknelse som ingen riktigt fattar. Ändå nickar alla medan han pratar. 

När den härliga killen någon gång gör ett försök att lyfta kvinnor i sin omgivning, blir det ofta fel. Om han råkar hålla med något som en kvinna i rummet har sagt, tittar han förvånat på de andra och säger: 

”Men titta, hon kan ju! Hon är inte så dum den där". 

Det vanligaste är ändå att han ignorerar alla kvinnor och fokuserar på att lyfta männen i rummet.

Den härliga killen verkar inte besitta förmågan att hålla sig kort, därför pratar han gärna länge och utsvävande. Han tycker nog att det han säger är så oerhört viktigt och intressant att han vill försäkra sig om att vi dumma kvinnor verkligen har förstått. Därför pratar han i evigheter och drar sig inte för att säga sin åsikt, även om någon annan (oftast kvinna) redan har sagt den.

Hur den härliga killen blev som han blev fattar jag inte. Inte heller förstår jag alla i hans omgivning, kvinnor som män, som tycker att han är helt briljant och oemotståndlig. Ibland vill jag vara som honom. Men jag är ju för jämställdhet och det klingar inte så väl med den härliga killen. Istället vill jag aldrig mer bli lurad av den härliga killen, lära mig att genomskåda honom och ifrågasätta hans metoder. 

Det är inte så enkelt, men hellre det än att själv bli det värsta jag vet – en härlig kille.

/
/
/
Man
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polens president stoppar dagen efter-piller

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

Ica har fått hård kritik efter lanseringen av den nya "hushållsfärsen". Nu svarar matjätten på kundernas negativa kommentarer.

Misstänkt anstiftare till Farstamord efterlyst

1 timme sedan
Polisen har gått ut med en internationell efterlysning efter en man som misstänks ha legat bakom dödsskjutningarna i Farsta i södra Stockholm den 10 juni förra året, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Örkelljunga: Polisen rapporterar om brand

1 timme sedan
"Det brinner i en villa i Eket.", skriver polisen på sin hemsida.

Max duckar kritik – skyller på kunderna: "Vi tror inte att folk.."

1 timme sedan
En ny lag som trädde i kraft 1 januari 2024 har satt den svenska hamburgerkedjan Max i knipa. Men själva menar Max att det beror på kunderna.

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

2 timmar sedan
Flera personer i Tadzjikistan uppges ha blivit gripna misstänkta för inblandning i förra veckans terrorattack i Moskva.