Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Pia, det är inte kul längre – sluta sjung!"

Erik Carlsson är nyhetsreporter på Nyheter24.
1 av 2

Erik Carlsson är nyhetsreporter på Nyheter24.

2 av 2

CLAUDIO BRESCIANI / SCANPIX

Krönika. Kolumn: Erik Carlsson | 15/01/2013 11:53

Nyheter24:s Erik Carlsson om varför Pia Sundhage måste sluta sjunga.

Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

När Pia Sundhage blev utsedd till årets ledare på Idrottsgalan gömde jag mig under kudden i soffan. Inte för att hon inte var en värdig vinnare, utan för att jag visste att hon bara några sekunder senare skulle försvinna ur mitt liv för alltid.

Sundhage sa några ord, nickade belåtet och rev av låten "Det är nu!" som var Sveriges kampsång i hemma-VM 1995. Ja, det är verkligen nu, Pia. Det är nu det har gått för långt.

Att helt oannonserat börja sjunga på en tillställning där ingen förväntar sig det är kul, spännande och uppfriskande en eller högst två gånger. Att göra det vid varje officiellt framträdande som förbundskapten är dumt, pinsamt och insiktslöst. Och det leder i slutändan till att ingen kommer att vare sig lyssna eller ta Sundhage på allvar. 

Låt henne sjunga om hon nu vill det, tänker ni. Visst, men jag tycker att det är en förbannad synd – nu när vi äntligen fått en världstränare som kan styra upp vårt landslag och sätta damfotbollen på kartan.

Äsch, hon har väl inte sjungit så många gånger, svarar ni. Inte? Följ med här:

Två dagar före VM-finalen 2011. Efter hennes näst sista match för USA – två gånger. Efter hennes avskedsmatch för USA. Under Ballon d'Or. På Fotbollsgalan. Efter första träningen med damlandslaget. Inför matchen mot Schweiz. Och vid många, många fler tillfällen.

Det är inte kul längre, Pia.