Tisdag 27 Jul
Stockholm

Mitt andra hem i Sverige

I dag klockan 12.00 är det Anders Carlbergs begravning. Och alla som vill är självklart välkomna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Milad Mohammadi

23-årige Milad är även känd som sitt alter ego CASHMONEYMILAD.

Juristexamen samt Politices kandidatexamen i nationalekonomi och statsvetenskap. 

Kämpat med Soppkök Stockholm sedan start.

Arbetar på Fryshuset där han Ínspirerar ungdomar, personal, kommuner och företag.

Följ hans blogg här.

24 000 kvadratmeter. 40 000 besökarevarje månad. 15 000 medlemmar. 10 500 ungdomar i verksamheterna. 450anställda. Stockholm, Göteborg och Malmö. Grund- ochgymnasieskola. Arena för basket, konferens och konsert. Danslokaler.Sociala projekt, föreningsliv och fritidsverksamheter. Grundat 1984av Anders Carlberg.

Fryshuset är utan tvekan mötesplatsendär man fångar flest ungdomar i Stockholm, i synnerhet ungdomar iutanförskapets alla former. Med stor sannolikhet har detta att göramed ett ungdomsperspektiv som ingen annan ungdomsorganisation ellerverksamhet har. Jag tror inte att folk förstår digniteten av ensådan byggnad, som har blivit mitt andra hem i Sverige på grund avdess öppenhet, välkomnande och inkludering av människor somsamhället har en snedvriden bild på. Man tittar på människor somfantastiska människor.

Det finns väldigt få mötesplatser iSverige, oavsett tema, som har en väldigt familjär känsla av sigbara man trampar ett fotsteg innanför tröskeln. Det finns ocksåväldigt få organisationer med en stor målgrupp som agerar direkt,med dörren på glänt för alla, inte rädda för att tänja pågränserna och representerar målgruppen genom att inkluderamålgruppen i varenda beslutsprocess. Detta påverkar människor meden bestående känsla av hopp. Jag undrar vad som skulle hända omman förde över denna känsla till övriga Sveriges organisationer,strukturer och maktsalonger.

Allt detta började med att en svenskför många år sedan var villig att trotsa makten och allmänhetensåsikter. Anders Carlberg hade till en början en vision om att skapaen mötesplats med idrottsföreningar, musikverksamhet, till och meden plats där man kunde arbeta med nynazister för att få dem i rättriktning. Väldigt få individer i dag bär på denna vanvördighet,aktivism och goda hjärta.

I dag klockan 12.00 är det AndersCarlbergs begravning. Innan han dog sade Anders att alla som vill fårkomma på hans begravning. Alla som vill. Vilken människa säger sånuförtiden, helt ärligt? Bara det uttalandet får vem som helst attförstå digniteten hos denna svensk. Vi reserverade Sofiakyrkan som500 personer får plats i.

Kommentera
Kopiera länk
Dela