Leonel Marjavaara.
Leonel Marjavaara.

"Helt OK om Queen Bey utropar USA till monarki"

Nyheter24:s reporter Leonel Marjavaara har just sett en av de bästa presskonferenserna någonsin.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Leonel Marjavaara ...

... är reporter på Nyheter24 men lägger utan att tveka objektiviteten åt sidan när det kommer till två saker: Jay-Z och Beyoncé.

Vill du följa honom på Twitter där han faktiskt skriver om andra saker också (Blue Ivy) kan du göra det på @LeonelMarj.

Förra veckan blev Beyoncé anklagad för att ha mimat fram nationalsången under Obamas andra presidentinvigning. USA:s motsvarighet till Vita Kränkta Män, Fox News-tittarna, gick i taket.

På söndag ska samma Beyoncé stå för underhållningen under Super Bowl, finalen i amerikansk fotboll. 100 miljoner amerikanska teve-tittare innebär så klart att det är den största uppgiften en artist kan få i USA, kanske i världen.

På torsdagen höll Beyoncé presskonferens inför det enorma eventet som dominerar all amerikansk media just nu.

Den var något alldeles särskilt.

Först och främst skulle jag vilja beskriva hennes klänning, frisyr och make-up. Men jag vill inte chansa och slänga mig med begrepp jag inte har koll på så jag nöjer mig med att säga att hon var så där snygg som bara Beyoncé kan vara.

Och det är en alldeles särskild snygghet. I min bok har Beyoncé alltid varit världens enda 10:a, från stunden Destiny's Childs "Killing Time" kom ut 1997 till i dag.

Men då väger jag inte bara in utseende, utan hela hennes personlighet, karisma, utstrålning eller swagger om du så vill. Allt som hjälpte henne vinna över hela USA på presskonferensen i går. Tillbaka till den:

I stället för att ge någon reporter första-frågan-nicken var det första Beyoncé gjorde att be alla i rummet att ställa sig upp. Vad som sedan följde var den bästa versionen av den amerikanska nationalsången jag någonsin hört. Och, att döma av journalisternas applåder, den bästa de hört också.

– Any questions, frågade Beyoncé med sin svaga Texas-dialekt och log.

Underförstått: "Vem av er var det som inte trodde jag kan sjunga?"

Känslan: Den här kvinnan hade där och då kunnat utropa USA till en monarki, utnämna sig till drottning (hon kallas ju ändå redan Queen Bey) och ingen hade sagt emot.

Resten av presskonferensen avlöpte faktiskt som om journalisterna fått audiens hos en kunglighet. Men en populär kunglighet. Varannan fråga inleddes med smicker och varje svar levererades med ett leende som inte ens Fox News-gubbarna kunde stå emot. 

I bland hördes applåder.

Men det där med mimandet under Obama-invigningen då? Jo, Beyoncé erkände att hon blandat sin egen sång med en förinspelning, på grund av kylan och för att hon inte hunnit träna med orkestern.

"Jag ville inte riskera något inför min president".

En undersåte/journalist frågade hur hon skulle göra på Super Bowl, där Black Eyed Peas blivit hånade för att de sjöng för dåligt och Madonna för att hon mimade.

"Då kommer jag absolut att sjunga live. Jag föddes för att göra det här".

Se Drottningen hålla hov här.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

Huawei får ta del av hemlig information

Regeringen har beslutat att det kinesiska telekombolaget Huawei ska få tillgång till hemlig information om svenska mobiloperatörer, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till Telekomnyheterna.

Svensk man häktad – vandaliserade Nidarosdomen

En svensk man i 40-årsåldern har begått mer än 15 brott i Trondheim i Norge den senaste tiden. Nu häktas han i fyra veckor, bland annat för grov skadegörelse av domkyrkan Nidarosdomen.

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Trafikolycka i korsningen Grenvägen och Gränsvägen, Höllviken.", skriver polisen på sin hemsida.

En häktad för deltagande i terrororganisation

1 timme sedan
En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.

Polisen i Östersund rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"E14, Lockne. En bil har kört av vägen och hamnat på ett tågspår.", skriver polisen på sin hemsida.