Leonel Marjavaara.
Leonel Marjavaara.

"Jeopardy-vinnaren är skönaste snubben 2013"

Nyheter24:s reporter Leonel Marjavaara fascinerades i veckan av 17-åringen som är Jeopardys coolaste deltagare hittills.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Leonel Marjavaara

... är reporter på Nyheter24. Han har också varit med i tevefrågesport men ska man jämföra insatserna måste slutsatsen bli: Leonard > Leonel.


I onsdags avgjordes den 29:e upplagan av amerikanska "Jeopardy Teen Tournament" och samtidigt föddes en ny superstjärna vid namn Leonard Cooper.

Om du är lika teveskadad som jag noterar du att det namnet är en kombination av Sheldon Cooper och Leonard Hofstadter från "Big Bang Theory".

Och i finalen mötte 17-åringen faktiskt två killar som skulle kunnat vara fysiknördar i teveserien. Men förutom allmänbildning har Leonard inget att göra med det gänget. Han är nämligen stencool.

Medan Nilai Sarda och Barrett Block jobbade med kostym som pappa tvingat på dem rockade Leonard en löst sittande olivgrön skjorta – och ett riktigt skönt afro. Men det var inte det bästa.

Vår hjälte startade kvällen med ett stort underläge från gårdagen men jobbade i kapp och fick precis innan finalomgången en dubbelchans. Publiken drog efter andan när de hörde att han gick all-in med sina $18 000.

Svaret, att "12 arga män" handlar om en jury, gav honom ett massivt övertag och direkt efter kom finalrundan. Det var då Leonard Cooper skrev in sig i Jeopardy-historien.

Programledaren Alex Trebek: "Vem sa den 6 juni 1944 att världens ögon vilar på er?"

Leonard: "Någon snubbe i Normandie men jag vann just $75 000".

Att han inte visste att det var den amerikanska krigshjälten och senare presidenten Dwight D. Eisenhower spelar ju ingen som helst roll: Leonard Cooper var ju redan klar vinnare och hade satsat noll dollar på frågan.

Det iskalla svaret innebär att jag redan nu måste ge honom priset som 2013 års skönaste människa. Kolla in själv nedan. Sa jag att han är 17 år?


Förresten, vet ni vem som är 2013 års oskönaste människa? Reportern på lokaltidningen i Little Rock, Arkansas (Leonards hemstad) som skrev om 17-åringens Jeopardy-vinst – utan att ens nämna det episka finalsvaret.

Förresten 2: Undertecknad har faktiskt också varit med i en tevefrågesport – men det blev tyvärr mest "say what"-ansikten som detta: 

 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nu börjar världshistoriens största val

Bank nekade gravid provanställning

En kvinna som sökte anställning i kundtjänsten till en bank nekades provanställning på grund av graviditet.

Två gripna efter skottlossning

En man och en kvinna i 40-årsåldern greps under natten till fredagen efter en skottlossning mot en port i centrala Sundsvall. Enligt polisen är det enstaka händelse utan koppling till gängkonflikter.

Över hundra döda i stora översvämningar

Flera dagars kraftiga översvämningar i Pakistan och Afghanistan har krävt minst 130 liv.

Mamma i Afrika har 130 gånger större risk att dö

1 timme sedan
Afrikanska kvinnor har 130 gånger större risk att dö av komplikationer i samband med graviditet och förlossning än en kvinna i Europa eller Nordamerika, visar en ny FN-rapport. Och framstegen gällande mödradödligheten världen över har stannat av.

IS uppges ha dödat syriska soldater

2 timmar sedan
Tjugo soldater tillhörande den syriska armén eller grupper allierade med regimen har dödats i två attacker genomförda av terrorgruppen IS, uppger det Londonbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).