Tisdag 25 Jan
Stockholm

"Jeopardy-vinnaren är skönaste snubben 2013"

Leonel Marjavaara.
1 av 2
Leonel Marjavaara. Foto:
Det gick bättre för Leonard i "Jeopardy" än för Leonel i "Vem vet mest".
2 av 2
Det gick bättre för Leonard i "Jeopardy" än för Leonel i "Vem vet mest". Foto: Privat.

Nyheter24:s reporter Leonel Marjavaara fascinerades i veckan av 17-åringen som är Jeopardys coolaste deltagare hittills.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Leonel Marjavaara

... är reporter på Nyheter24. Han har också varit med i tevefrågesport men ska man jämföra insatserna måste slutsatsen bli: Leonard > Leonel.


I onsdags avgjordes den 29:e upplagan av amerikanska "Jeopardy Teen Tournament" och samtidigt föddes en ny superstjärna vid namn Leonard Cooper.

Om du är lika teveskadad som jag noterar du att det namnet är en kombination av Sheldon Cooper och Leonard Hofstadter från "Big Bang Theory".

Och i finalen mötte 17-åringen faktiskt två killar som skulle kunnat vara fysiknördar i teveserien. Men förutom allmänbildning har Leonard inget att göra med det gänget. Han är nämligen stencool.

Medan Nilai Sarda och Barrett Block jobbade med kostym som pappa tvingat på dem rockade Leonard en löst sittande olivgrön skjorta – och ett riktigt skönt afro. Men det var inte det bästa.

Vår hjälte startade kvällen med ett stort underläge från gårdagen men jobbade i kapp och fick precis innan finalomgången en dubbelchans. Publiken drog efter andan när de hörde att han gick all-in med sina $18 000.

Svaret, att "12 arga män" handlar om en jury, gav honom ett massivt övertag och direkt efter kom finalrundan. Det var då Leonard Cooper skrev in sig i Jeopardy-historien.

Programledaren Alex Trebek: "Vem sa den 6 juni 1944 att världens ögon vilar på er?"

Leonard: "Någon snubbe i Normandie men jag vann just $75 000".

Att han inte visste att det var den amerikanska krigshjälten och senare presidenten Dwight D. Eisenhower spelar ju ingen som helst roll: Leonard Cooper var ju redan klar vinnare och hade satsat noll dollar på frågan.

Det iskalla svaret innebär att jag redan nu måste ge honom priset som 2013 års skönaste människa. Kolla in själv nedan. Sa jag att han är 17 år?


Förresten, vet ni vem som är 2013 års oskönaste människa? Reportern på lokaltidningen i Little Rock, Arkansas (Leonards hemstad) som skrev om 17-åringens Jeopardy-vinst – utan att ens nämna det episka finalsvaret.

Förresten 2: Undertecknad har faktiskt också varit med i en tevefrågesport – men det blev tyvärr mest "say what"-ansikten som detta: 

 

Kommentera
Kopiera länk
Dela