Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Du som man - låt oss kvinnor leda dig!

- 27/02/2013, 09:03 -
Seher Yilmaz, krönikör på Nyheter24.

Seher Yilmaz, krönikör på Nyheter24.

I dagens krönika delar Seher Yilmaz med sig av ett recept på hur det ska mer jämställt inom svenska bolag. I stället för att männen ska be kvinnorna att ta för sig mer - måste männen låta kvinnorna leda dem!

Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

I förra veckan kom den årliga AllBright-rapporten som granskar svenska bolags ledningsgrupper. Resultaten är som vanligt nedslående: En av tre bolag har inte en enda kvinna i ledningsgruppen. Den vanligaste vd:n är en man som heter Johan. 

Endast 14 av 251 bolag har en kvinna som vd. Jämställdheten är fortfarande skev.

Genom mina år av styrelsearbete och försök att ta mig fram i karriären har jag flertalet gånger stött på två argument om hur kvinnor ska komma runt problemet med ojämställdhet:

”Du som kvinna borde ta för dig mer. Sätt dig vid bordet med männen, det är bara att göra!”

”Du som kvinna borde leda mer med hela handen. Om du är tydlig nog, kommer andra att följa efter!”

Uppmaningarna förminskar problemet. De säger att lösningarna på ojämställdheten uteslutande ligger på mina axlar. Det är mitt eget fel om jag inte lyckas ta mig fram. För mig är det att helt missa strukturerna i samhället där kvinnor är i underläge. 

Mitt recept för ökad jämställdhet lyder snarare:

Du som man måste välkomna kvinnor! Det räcker inte att en kvinna vill, så länge du inte delar med dig av din makt eller tar ett steg bakåt så att hon kan ta ett steg framåt, kommer väldigt lite att hända.

Du som man måste låta dig bli ledd! En kvinna i ledarposition kan peka hur mycket som helst med hela handen, så länge du inte bestämmer dig för att hon ska få leda dig, kommer ledarskapet att misslyckas. Är du inte redo att bli ledd är du på fel ställe och bör byta jobb eller organisation.

Det första receptet är väldig enkelt att spotta ur sig. Men att skapa jämställdhet är mycket svårare än så och kräver mer än att endast en part (den kvinnliga) ska kämpa. Det är först när båda parter strider tillsammans som jämställdhet kommer att uppnås. Det är det enda receptet som funkar.