Tisdag 30 Nov
Stockholm

"Och DÄR gick Swedish House Mafia om Zlatan"

Leonel Marjavaara.
Leonel Marjavaara. Foto:

Nyheter24:s reporter Leonel Marjavaara älskar Zlatan men måste medge att PSG-stjärnan numera bara är tvåa i svenska export-toppen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Leonel Marjavaara

... är reporter på Nyheter24 och rankar både NYC och Zlatan högt bland sina personliga favoriter. 

SHM, not so much. 

Han skvalpar runt i Twitter-universumet som @LeonelMarj.

Vem kunde tro att tre svenskar och en laptop skulle ta över världens huvudstad?

Jag gillar fotboll mer än elektronisk dansmusik. Och jag tycker att Zlatan Ibrahimovic är den bästa svenska idrottsmannen genom tiderna. Åtta ligatitlar i rad i Holland, Italien och Spanien är ju tyngre än till exempel Borgs Wimbledonsegrar på tiden alla spelade med trötta träracketar.

Länge har jag också sett Zlatan som det ultimata affischnamnet för Sverige utomlands. 

Men de senaste tre åren har en trio svartklädda snubbar med en laptop stulit hans thunder. Medan Zlatan åkte ur Champions League med alla lag han kunde uppträdde Swedish House Mafia för hundratusentals fans på de största konserterna runt om i världen.

Och igår kom det slutgiltiga beviset på att Sveriges tyngsta affischnamn utomlands inte innehåller ett Z. 

New York välkomnade nämligen turnerande Steve Angello, Sebastian Ingrosso och Axwell genom att färga Empire State Building gul och blå.

Genom att färga Empire State Building gul och blå.

Inte nog med att husmaffian sålt ut Madison Square Garden och Barclays Center de kommande fyra nätterna. De tar även över stadens mest ikoniska byggnad. Med VÅRA färger.

Det är skillnaden mellan SHM och Zlatan. Fler personer i världen vet nog vem Ibrahimovic är eftersom fotboll (gudskelov) är större än EDM-genren. Men fler personer vet att SHM är svenska tack vare artistnamnet.

Dessutom är Swedish House Mafia mycket större i USA än vad någon fotbollsspelare i världen kan bli. Och snackar vi svenskt varumärkesbyggande finns det ingen viktigare stad än New York att vinna.

Zlatan gjorde i en och samma landskamp fyra mål inklusive ett av de snyggaste i fotbollens historia. Men det vet ingen i USA om, tyvärr. Däremot kan ingen på Manhattan ha missat att tre svenskar med en laptop är i stan.

Svenska Exportrådet, jag tror att ett blombud är på sin plats.

Kommentera
Kopiera länk
Dela