"Pepsi svek mig – Test Drive-videon är fejkad"

- 15/03/2013, 17:09 -
Leonel Marjavaara.

Leonel Marjavaara.

Nyheter24:s reporter Leonel Marjavaara har lärt sig den mörka sanningen om det sköna Youtube-klippet som just nu sprids explosionsartat.

Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Ni kanske har sett den, Pepsi Max senaste virala succéfilm. Det har i alla fall 16 miljoner människor gjort sedan Youtube-publiceringen för tre dagar sedan. En spridningstakt i Kony 2012-klass.

Videon går ut på att Nascar-raceproffset Jeff Gordon klär ut sig och vildsint testkör en bil på ett sätt som skrämmer slag på bilförsäljaren bredvid:

"DU ÄR ANSVARIG FÖR EVENTUELLA SKADOR PÅ DET HÄR FORDONET!! FUUUCK!!"

Och det är naturligtvis lika roligt som det låter. När de kommer tillbaka till bilaffären, och den likbleke försäljaren är på väg att ringa till polisen, drar Jeff Gordon av sig lösmustachen och visar de dolda kamerorna.

Youtube-tittarna garvar och trycker på "share to Facebook". Jag BORDE gjort samma sak. Garvat lite till och gått vidare med min dag. Men dumt nog ville jag veta mer om denna härliga video. Och då sprack den så klart.

En snabb googling ledde mig nämligen till Jalopnik.com och en artikel med orden Fake, Pepsi och Jeff Gordon i titeln. Redan då visste jag att det var kört: Jalopnik är bilsajternas Rolls Royce och de har inte fel i sånt här.

Vad är fejk, undrar ni? 

Allt, tyvärr. För det första är Camaron är en 2013 års modell, inte 2009. Det kanske man kan leva med om man skiter i bilar. Men att bilhandlaren är en skådespelare och att det inte ens var Jeff Gordon som stod för stuntsen? Det svider.

Jag kände mig som Michael Corleone när han får reda på Fredos svek i Gudfadern. "You're nothing to me now, viral Pepsi Max commercial..."

Jag tänker nu bädda in klippet nedan, så att ni fattar vad det är frågan om. Och så lämnar jag Jalopnik-länken här. Om du orkar läsa om sveket.


Förresten, vad ska man nu tro om ett av förra årets skönaste Youtube-klipp, "Uncle Drew", också producerat av Pepsi Max? Eftersom jag inte klarar ett till svek tycker jag vi ger fan i att googla den saken.