Erik Carlsson är nyhetsreporter på Nyheter24.
Erik Carlsson är nyhetsreporter på Nyheter24.

"Man ville dölja otrohet – mördade och eldade upp älskarinna"

Nyheter24:s Erik Carlsson om 27-åringen som mördade och eldade upp sin älskarinna för att dölja att han varit otrogen.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Erik Carlsson

Erik är nyhetsreporter på Nyheter24 med fokus på brott och straff. På tisdagar skriver han kolumn.

Här kan du läsa fler kolumner av Erik.

Twitter: @ErikCarlsson

Som kriminalreporter stöter man ofta på fall där gärningsmannen utfört ett brott för att dölja ett annat och sedan fastnar i en ond cirkel. Men det nyligen avgjorda otrohetsmordet i Stockholm är ett av de mer uppseendeväckande fallen av det slaget.

Den 27-årige tidigare ostraffade mannen hade varit i Sverige i flera år. Han hade ett jobb inom servicebranschen och under juni 2012 gifte han sig med sin flickvän. 

Men ett möte på en tunnelbanestation i Stockholm i augusti 2012 skulle förändra allt. 

27-åringen började då prata med en främmande 31-årig kvinna som han erbjöd sig hjälpa att hitta ett jobb. Kontakten dem emellan övergick dock snart i en kärleksrelation och de sms:ade och ringde varandra dagligen.

"Jag älskar dig mer, mitt liv, och du är mitt livs kvinna. 5 månader och jag kommer att vara din i hela livet", skrev mannen i ett sms till kvinnan.

Älskarinnan uppfattade det som att hon och 27-åringen skulle gifta sig i februari 2013. Men när hon insåg att mannen inte hade för avsikt att hålla sitt löfte blev hon allt mer närgången. Hon började kontakta 27-åringen när han var med sin hustru och han blev enligt åklagaren rädd att älskarinnan skulle avslöja otrohetsaffären.

Den 30 september kallades brandkåren till kvinnans lägenhet i Stockholm. En stor brand hade brutit ut i lägenhetshuset och när tekniker undersökte platsen fann de 31-åringen död.

Hon hade strypts till döds med ett läderskärp som satt kvar runt halsen. Därefter hade någon lagt tiotals klädesplagg över henne och tänt på med hjälp av värmeljus. 

I henne hittades 27-åringens sperma och en lång rad bevis talade för att han dödat kvinnan. 

Veckan före mordet hade någon använt hans dator för att titta på Youtubeklipp med rubrikerna "att döda en människa" och "strypa en kvinna". Dessutom hittades flera av den döda kvinnans tillhörigheter hemma hos mannen.

27-åringen har hela tiden nekat till brott men i dagarna dömdes han av Stockholms tingsrätt till 15 års fängelse för mord och mordbrand. 

Ett mord och 15 år i fängelse för en otrohetsaffär. Det är omöjligt att begripa varför 27-åringen kände att det här behövde hända.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

2 timmar sedan

Då kan bitcoinutbudet halveras

2 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

2 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

2 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

3 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

3 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.