Seher Yilmaz, krönikör på Nyheter24.
Seher Yilmaz, krönikör på Nyheter24.

"Vi kvinnor är vår egen värsta fiende"

"Vad ska du göra när du blir stor?” Frågan ger alldeles för många tjejer ont i magen. Sanningen är att inte ens vuxna och framgångsrika kvinnor alltid vet vad de ska göra i framtiden.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Seher Yilmaz

Jobbar med public affairs och brinner för jämställdhet.

Följ Seher Yilmaz på twitter här.

I helgen harjag tillsammans med andra kvinnor från näringslivet träffat ungatjejer från Fryshuset för att prata om karriär och framtid. Deerfarenheter som jag delade med mig av önskar jag att andra hadegett mig när jag var 15 år. Det är också vad jag vill dela medmig av till alla unga tjejer som funderar på hur framtiden kommeratt bli.

För det första: Du behöver inteveta exakt vad du vill göra i framtiden för att det ska gå bra fördig. Sanning är den att varken jag eller någon av de andrakvinnorna som deltog visste vad de skulle göra om fem eller tio år.Men när jag växte upp var det ingen som berättade att vuxnamänniskor inte heller alltid vet vad det ska bli av dem. Detviktigaste är istället att fundera på vad du tycker är viktigt,vilka värderingar du tycker att du vill stå för och vad som gördig glad. Allt annat är bananskal längs vägen som tar en tilloväntade platser.

För det andra: Fokusera på det duär bra på, istället för att tänka på allt som du inte är likabra på. Många kvinnor, oavsett ålder, är sin egen värsta fiende.Vi är väldigt bra på att ständigt berätta för oss själva omvåra misslyckanden. Jag försöker snarare tänka på allt jag ärbra på och arbeta för att bli ännu bättre på dessa saker. Ettkonkret tips är att varje kväll skriva i en bok tre saker som dugjort bra under dagen, du kommer upptäcka att du är fantastisk!

För det tredje: Allt kommer att blibra. Det kanske inte känns så alltid, men om du vet vad som gördig glad och fokuserar på att berömma dig själv istället för attsnacka ner dig, kommer allt att lösa sig. Det kan jag nästan lovadig.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!