Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Något slags EM i att inte kunna hålla käften"

- 12/07/2013, 10:17

Emma Malmlöf

Nyheter24:s Gustav Holmström om fotbolls-EM och det simultana EM:et i att inte kunna hålla käften.

Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Om någon skulle ha missat det så pågår just nu fotbolls-EM, eller dam-EM om man så vill, i Sverige just nu. Vilket väl är roligt. Eller?

Många tycker det, så även jag. Det är ju kul att det anordnas ett mästerskap i Sverige och att landslaget för en gångs skulle kanske kan göra bra ifrån sig. Dessutom med spelare som, i alla fall stundtals, säger något som inte verkar ha tagits fram av en trist konsultfirma.

Laget tränas dessutom av någon som, förutom den irriterande ovanan att sjunga i tid och otid, ger ett grundmurat sympatiskt intryck. Roligt, som sagt.

Men för väldigt många andra så verkar det vara fruktansvärt provocerande. Dels över att tjejer, eller "damer", överhuvudtaget tillåts spela fotboll. Dels över att de jävlarna tydligen ska ha en massa uppmärksamhet. Det är ju uppenbarligen helt jävla barockt att skriva eller överhuvudtaget prata om något som fyller en av Sveriges största arenor och som ses av över en miljon teve-tittare.

Jag menar inte att man måste tycka om det. Man får ogilla fotboll. Man får till och med specifikt ogilla damfotboll. Men vore det då inte enklare att bara inte bry sig? I stället verkar det ha utbrutit något slags EM i att inte kunna hålla käften.

Det hela kommer i princip utan undantag från män, förstås. Något annat var väl knappast att vänta. Och nu väller hatet ut i alla möjliga kanaler.

Det vore enklare för alla om så inte vore fallet. Jag är inte intresserad av att veta att du tycker att damfotboll suger. Och hatarna borde inte vara intresserad av att veta att jag inte tycker det.