Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Jag är fantastiskt trött på Edward Snowden"

- 19/07/2013, 08:12 -

Emma Malmlöf

Nyheter24:s Gustav Holmström om sin besvikelse över Edward Snowden.

Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Han kom, han sågs, han försvann. Jag är fantastiskt trött på Edward Snowden. För några veckor sen var han det bästa som hänt sen skivat bröd och alla amerikanska säkerhetsorganisationer var en blandning mellan Belsebub och O.J. Simpson.

Nu sitter Snowden och trycker i Ryssland och NSA, och allt vad de heter, lyssnar förmodligen på i exakt samma utsträckning som förut. Jag känner mig bestulen på min action.

Först verkade allt så bra, Snowden var försvunnen i Hong Kong, "någon" avslöjade att hans flickvän jobbade som dansös och man kan anta att Barack Obama odlade fram ännu några gråa hårstrån. Kanonfilm på gång.

Sen var Snowden plötsligt i Ryssland men det kändes fortfarande spännande. Anna Chapman friade via Twitter och världen frågade sig varthän Teddy skulle ta vägen. Fortfarande en fet rulle.

Det brann förvisso till ett tag när Bolivias president Evo Morales stoppades från att flyga hem och hans plan genomsöktes av människor som uppenbarligen trodde att Snowden gömt sig i bagageutrymmet. Men det hade han ju inte. Filmen tappar i tempo.

Nu är det lite oklart vad som kommer att hända. Förutom att det inte händer speciellt mycket alls just nu då. Projektorn gick uppenbarligen sönder.

Man hoppas ju att Snowden kan haka på president Putin vid några roliga PR-kupper för att bygga upp en stämning inför uppföljaren, åtminstone.