Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Denna dag är din"

Daniels fru Linn

Daniels fru Linn

Privat

Krönika. Kolumn: Daniel Weilar | 08/03/2014 17:47

Nyheter24-gruppens vd Daniel Weilar hyllar sin fru för allt hon gått igenom, både på egen hand och tillsammans med honom.

Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Jag gör ett undantag nu Linn, det vet du. Min policy har alltid varit att om jag har något jag vill säga dig så tar jag det med dig personligen. 

Men denna dag är din. Och alla andra kvinnors dag. Därför görs ett undantag här.

Du representerar så mycket av det jag uppskattar i livet. Framåtanda, positiv livssyn, engagemang och ärlighet. Du är livet. På ett rent sätt. Inga konstigheter. Rakt på bara. 

Du skall föda vårt första barn om ett par dagar. Att nå hit har inte varit raka spåret för oss, men mest har det varit svårt för dig. Om inte processen att bli gravid löper naturligt för ett par är det kvinnan som får bära lasten, de fysiska konsekvenserna att försöka stimulera, naturen har bestämt att det skall vara så. 

Man rekommenderas att endast ta ett visst antal hormonkurer för att stimulera förmågan att bli gravid per år, det säger en del om hur läkarkonsten ser att det påverkar din kropp. Du, Linn, har gått igenom otaliga utredningar, undersökningar, hormonbehandlingar, tagit sprutor som spruträdd, tjatat på sjuksystemet, tagit tabletter, graviditetstester, tjatat lite mer på sjuksystemet. På ditt typiska drivna sätt har du gått igenom allt som en isbrytare. Fast beslutsam att nå målet. Inte en tvekan i din framtoning. Oförtrutet har du drivet processen framåt. Har något inte fungerat har du inte tvekat att med öppna sinnen försöka något nytt. 

Du är inte ensam om detta i Sverige. Tusentals kvinnor genomgår samma sak varje år. Jag vill skänka en peppande tanke till alla ni kvinnor. På er dag. Snart så skall du föda vårt barn. Även om du och jag inte är framme hela vägen ända i kaklet ännu, så är jag tacksam för att du har varit så stark. Uthållig. Driven. Det verkar ha lönat sig. Stå på er där ute. Belöningen kan finnas runt hörnet. 

Daniel Weilar