Messiah Hallberg
Messiah Hallberg - Foto: Nyheter24

"Svenskheten är under attack"

Nyheter24:s krönikör Messiah Hallberg skriver om Avpixlats förmåga att ständigt hitta nya "bevis" för att svenskheten är under attack.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Mer om Messiah

Följ honom på Twitter här.

På Instagram hittar du honom här.

Eller här på Facebook.

Läs intervjun med honom om hans nya roll som krönikör här.

Du kan läsa en längre intervju med Messiah här.

Svenskheten är under attack. Det är de överens om på hemsidor som Avpixlat och Exponerat. Attacken pågår dygnet runt, året om. Med den utgångspunkten börjar folket på rasistsidorna sina dagar. Sedan lägger de resten av sina vakna timmar på att försöka försvara och definiera den. Svenskheten. 

Vad som inte är svenskt är de överens om. Allt som är dåligt. Vad som är svenskt går dock inte att sätta ord på, det är mer en känsla. Om man skulle sätta ord på det, skulle det lätt kunna framstå som lite fånigt, som att hänvisa till kärlek för falukorv, eller en exemplarisk köbildningsförmåga. 

Att läsa de där hemsidorna efter ett par glas vin är rätt underhållande. Det är som att dyka in i en Tintin-värld från en svunnen tid full av "tjuvaktiga afrikaner" och andra rasideologiska tillmälen. Att läsa hur sidans kommentarsfält utdelar diverse smeknamn till svenska politiker (Mulla Reinfeldt!). Det är faktiskt underhållande. Om det inte vore så jävla läskigt.

Svenskheten är bedräglig, i ena stunden finns den där, i nästa borta. Aldrig har det varit tydligare än i vintras när tre personer dödades på en buss i Norge. Mördaren var en asylsökande som dagen efter morden skulle ha utvisas från Norge. Sidan Exponerat uppdaterade konstant kring allt som hänt.

Det var en tacksam historia för sidan för att: 
1. Det var en invandrare som låg bakom dådet. 
2. En svensk man fanns bland offren.

Case closed. Artikelförfattarna och kommentatorerna var rörande överens om ännu en svensk fallit offer i mångkulturalismens spår

Men dagen därpå blev det mer komplicerat då det visade det sig att svensken, bosatt i Göteborg, inte var någon Bertil, utan en Brahim. Med marockanskt påbrå. Så när rasistsidorna skrev uppföljningar om morden nämndes inget om svensken som dött. Han var inte längre en svensk värd att sörja.

I ett dygn hade Brahim varit rasisternas främsta slagträ för att påvisa det hemska med mångkulturalismen. Sedan återgick han till att bara vara en marockan. Och rasisterna fick leta vidare efter nya tecken på att svenskheten står under attack. Lyckligtvis för dem är de experter på det.

Man skulle kunna argumentera för att det har blivit lite av deras grej. 

Messiah Hallberg

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!