Nyheter24:s Mohamed Touzari.
Nyheter24:s Mohamed Touzari.

Fan ta den som ger sig på Molly Sandén

"Medan Veronica Maggio sjunger om hur hon inte kommer in på Trädgården en fredag tar Molly tag i de verkliga problemen."


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Krönika

Följ Nyheter24:s Mohamed Touzari på Twitter här: @mohamedtouzari

Molly Sandén är 22 år gammal och mer inspirerande än vad majoriteten av våra svenska etablerade artister någonsin kommer att bli – tillsammans. Medan Veronica Maggio sjunger om hur hon inte kommer in på Trädgården en fredag tar Molly tag i de verkliga problemen.

I går kväll sändes andra avsnittet av Hellenius hörna. Efter succén med prinsen var det dags för Molly Sandén att gästa programmet. David och Molly talar om allt från Mollys festkvällar i Los Angeles tillsammans med Avicii, till Post-it-lapparna som pojkvännen Danny Saucedo, lämnade runtom i huset under deras semester.

Ett till ämne som togs upp var mobbningen och vikthånet Molly fått stå ut med genom åren.

Molly berättar om hur hon dök upp på danslektionerna mycket tidigare än de andra för att byta om på toaletten när hon var barn. Trots det kom hon inte undan vikthånande kommentarer och utfrysning från de andra tjejerna. När hon 2010 ställde upp i Let's Dance gick hon igenom samma sak igen.

Att Molly pratar öppet om dessa saker gör mig otroligt glad. Samtidigt som hon skildrar hur hemskt mobbning är så visar hon att det blir bättre och att ingen är mer än bara människa. Hon väcker hopp.

Trots ständiga motgångar och allt hat har Molly stått på sig och gått segrande ut med huvudet högt.

Molly skiter helt och hållet i vad andra tycker om henne och blåser bort alla kommenterar kring hennes kropp. Molly står på sig och är den kvinnliga förebilden som unga tjejer i dagens samhälle behöver. De behöver någon som är framgångsrik, kan lägga upp bilder på sig själv osminkad när hon äter pannkakor dränkta i nutella och någon som visar hur fel mobbning är och arbetar aktivt mot det.

Medan Sanna Nielsen, postar bilder på Instagram från sina julkonserter genom åren och Anna Book, 14 klipp (ja, 14) från ett avsnitt av Svenska Hollywoodfruar så drar Molly Sandén igång hashtagen #Överminstoltakropp i hopp om att uppmana sina följare att vara stolta över sig själva och sina kroppar.

Unga tjejer i dag behöver någon som Molly.

Fan, säger jag. Fan ta den som ger sig på Molly Sandén. Hon är så bra på alla sätt och vis och att det ens finns människor som går emot det hon gör är för mig helt ofattbart. Dessa människor är idioter. 

Det är troligtvis samma människor som röstade fram Martin Stenmarcks Las Vegas till vinnare av Melodifestivalen 2005 i stället för Nanne Grönvalls Håll om mig.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!