Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

12 tecken på att du dejtar en rånare

- 13/11/2014, 16:46 -
Robert DeNiro i filmen "Heat".

Robert DeNiro i filmen "Heat".

Chansen, eller vi kanske borde säga risken, att du dejtar en rånare är förmodligen minimal. Men man kan aldrig vara för säker. Nyheter24:s Quetzala Blanco och den före detta värdedepårånaren Anders Adali listar 12 situationer som avslöjar din sämre hält.

Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

1.Romantisk dejt
Bli inte förvånad om dina förhoppningar om tända ljus och middag för tvåplötsligt går i kras. En dejt med din pojkvän är inte bara en dejt med dinpojkvän utan även med Ali, Ahmed, Jonas, Lasse, Temo och Alonzo. Även kallade"brorsorna".
Bildkälla

2.Träning
Självklart tränar din kille - och hans brorsor. Men det är inte spinning påschemat direkt. Träningen består i stort sett av paintball med skottsäker västoch en svart bag på ryggen fylld med gamla telefonkataloger. Det är alltidcom-utrustning, bistra miner, ett aggressivt beteende och spridda skrik. "Attack!", "2 minuter, go go go", "VÄSKORNA", och"väktare till höger".
Bildkälla

3. Utekväll
Du gör dig redo för en helkväll på Stureplan. Men tji fick du. Kvällen börjarpå en hemmafest vilket är kvällens bästa och största höjdpunkt. Där emellanplockas brorsorna upp, snabba stopp görs i mörka kvarter, och sedan får duspendera resten av natten tillsammans med 10 strippor. Vid de här laget räknardu dom till mina närmsta vänner.
Bildkälla

4.Banken
Ett vanligt vardagsärende kan tyckas. Men med din pojkvän blir det ettjätteprojekt. Tusen frågor haglar. "När öppnade du kontot? Varför öppnadedu kontot? Känner du någon här? Hur ofta går du hit? Har du bankfack? Känner dunågon annan som har?" Har du kreditkort? Har du lånat, vill du låna? Hur mycketfår du låna?". Och så där fortsätter det.

Välpå banken har din kille har självklart stenkoll på alla övervakningskameror,dörrar, nödutgångar, fönster, kassor, nycklar, skåp, bankomat, larm ochpersonal som han glatt hälsar på.
Bildkälla


5. Semester
Problemen börjar redan när ni ska boka biljetter för i handen har du 100stycken 500-euro sedlar, ett litauistisk pass, körkort, one way-biljetter tillokänd destination och ett svart Amex. Det jobbiga är att killen på bilden ipasset är din pojkvän men numera heter han tydligen Vlademir Junior. Ni skaflyga från Köpenhamn.
Bildkälla

6.Myskväll hemma
Bli inte förvånad om din dejt får ett sms, säger "knas" och sedandrar. Du träffar honom 72 timmar senare i en ny MercaS500 alternativt 7 och etthalvt år när du gör studiebesök på Kumla-anstalten.
Bildkälla

7.Kompisar
Kompisar? Du har inga och kommer aldrig att få ha.
Bildkälla

8.Svartsjuka
I vanliga förhållanden kanske du är svartsjuk på din killes snygga kollega. Nufår du vänja dig vid att vara svartsjuk på Scandal Beauties.
Bildkälla

9.Din kille hämtar upp dig...
Du hoppar in i bilen och blir genast ombedd att ta ut mobilens batteri ochSIM-kort. Alla delar slås sedan in i folie och läggs i handskfacket. Inget mermed det. Sen får du en puss.
Bildkälla.

10.Middag med familjen
Plötsligt slås mobilnätet ut på allas mobiler, bluetoothen och WI-Fi utslaget.(Du lär dig senare att det var jammern som va påslagen). Pojkvännen nickar ochblinkar med ett öga och ler självbåletet från hörnan av bordet.
Bildkälla

11.Svärföräldrarna
När dina föräldrar frågar vad din pojkvän jobbar med blir svaren något avföljande (efter att din ögonsten förklarat att han har gått "livets hårda skola")
Import och export
Entreprenör
Säkerhet

12.Lägenheten
Åtta år och två barn senare får du äntligen komma hem till kärlek. Det första du möts av är en säkerhetsdörr med galler innanför. Väl i lägenheten finnsalla handa ting att titta på. Scarface-affischer, "Gudfadern"-boxen ien hylla och ett flertal stora kassaskåp och vapenskåp. Du öppnar en garderoboch ser en nitisk ordning: nya mobiler i kartonger på en hylla, handsfree-set,handskar, luvor och mototcykelhjälmar. Väskor och nya, inplastade svartaträningsoveraller. På golvet ser du flera lådor med löparskor från Nike. Ett skåpvet du fortfarande inte vad det innehåller (och kommer förmodligen aldrig fåveta), eftersom det består av en ståldörr och ett dussin tjocka hänglås.
Bildkälla