Zlatan Ibrahimović
1 av 8
Zlatan Ibrahimović - Foto: TT Bild
Mattias Karlsson
2 av 8
Mattias Karlsson - Foto: TT Bild
En kränkt ung man ville skipa rättvisa.
3 av 8
En kränkt ung man ville skipa rättvisa. - Foto: Skärmdump Twitter
Gunnar Axén (M)
4 av 8
Gunnar Axén (M) - Foto: TT Bild
Rysslands president Vladimir Putin.
5 av 8
Rysslands president Vladimir Putin. - Foto: TT Bild
Markus Birro
6 av 8
Markus Birro - Foto: TT Bild
Nordkoreas diktator Kim Jong-un
7 av 8
Nordkoreas diktator Kim Jong-un - Foto: Ap
Björn Ranelid.
8 av 8
Björn Ranelid. - Foto: TT Bild

Här är de 8 mest kränkta männen 2014

Nyheter24:s Malin Wigen och Linnéa Carlen listar åtta kränkta män.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Nyheter24 listar (utan inbördes ordning) här åtta män som stuckit ut och varit exeptionellt lättkränkta det gångna året:

1. Zlatan Ibrahimović


Bildkälla: TT Bild

"Att komma tvåa är som att komma sist", sade Zlatan, som inte riktigt uppskattade sin andraplats på Dagens Nyheters lista över de 150 främsta svenska idrottarna. 

Vi vill påstå att det inte riktigt är legit att bli förnärmad av placeringen – särskilt när förstaplatsen gick till den forna tenniskungen Björn Borg.

2. Mattias Karlsson (SD)


Bildkälla: TT Bild

Sverigedemokraternas vikarierande partiledare Mattias Karlsson blev så himla kränkt över att Stefan Löfven (S) och kompani blåste av det aviserade extravalet 22 mars att han meddelade att SD kommer lämna in en misstroendeförklaring mot statsministern.

3. Killen som blev blåst på pengar i en knarkaffär


Bildkälla: skärmdump Twitter/@YB_Sodermalm

En man i 25-års åldern råkade ut för en riktigt misslyckad knarkaffär på Plattan i Stockholm, och kände sig snuvad på 500 kronor. 

I stället för att sörja pengarna och gräset och gå vidare ringde han polisen och bad om hjälp. Sånt gör endast en mycket förvirrad och kränkt ung man.

4. Gunnar Axén (M)


Bildkälla: TT Bild

Riksdagsledamoten Gunnar Axén blev så pass skogstokig och überkränkt när han lyssnade på poeten Athena Farrokhzads sommarprogam i P1 att han slängde ut sin tv. Varför? Jo, han ansåg att hon uppmanade till mord på Kungahuset och nackskott på borgare när hon spelade en cover på Ebba Gröns "Beväpna er". På Twitter skrev Axén även att politiseringen av public service är "ett hot mot demokratin”.

Vi andra mindre lättkränkta män och kvinnor behöll tv:n och tog sommarprogrammet med ro.

5. Vladimir Putin


Bildkälla: TT Bild

I november meddelade ryska presidentbiblioteket att det lanserar ett eget Wikipedia. I Kremls ögon är det nuvarande "otillförlitligt". Detta då informationen om regionen och livet i Ryssland inte anses vara tillräckligt detaljerad och då texterna inte är skrivna "på rätt sätt".

Putin & Co känner sig helt enkelt mobbade av väst och internet och negativt särbehandlade å det grövsta. Är ett eget uppslagsverk inte höjden av kränkthet så vad är det då?

6. Marcus Birro


Bildkälla: TT Bild

Markus Birro slängde ur sig en kommentar på Twitter som många ansåg vara islamofobisk och fick därför kritik från flera håll, däribland från Nyheter24:s egna debattchef. Därefter gästade han den rasistiska podden "Radio Länsman". Sedan fick han sparken från Expressen och giftpilarna stod som spön i backen. 

Det hela slutade med att han grät ut på Facebook – på ett sätt bara en äkta kränkt man kan göra.

7. Kim Jong-un


Bildkälla: TT Bild

Få har undgått Seth Rogen och James Francos senaste film "The Interview", och dess syfte att driva med Nordkorea och diktatorn Kim Jong-un. En som definitivt inte missat rullen är Kim Jong-un själv, som tagit så oerhört illa vid sig att han kallat den en "tydlig terroristhandling" OCH hotat med krig.

Bortsett från att han behöver en crash course i både politisk satir och självdistans är han självskriven på denna lista.

8. Björn Ranelid


Bildkälla: TT Bild

Björn Ranelid ansåg tidigare i år att hans författarskap ignoreras och han kände sig inte tillräckligt hyllad av Expressen. Därför skrev han ett öppet brev där han redogör för sin egen storhet – genom att bland annat berätta att han stått på Sollidens scen på Skansen hela tre gånger samt att han blir stoppad av en massa folk på gatan (!!!). Dessutom bad han Expressen att inte recensera hans nya roman. Ja, ni hör ju...

Kort och gott: En kränkt man som skrev ett brev som osade kränkthet.

/
Man
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du att dessa män varit lite väl lättkränkta 2014?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

Juryn till Trumps rättegång utsedd

En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

1 timme sedan
En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

1 timme sedan
Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Täby: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Bil och buss inblandad i trafikolycka i Arninge.", skriver polisen på sin hemsida.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

1 timme sedan
Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.