Alla borde ha rätt att åka studentflak.
1 av 2
Alla borde ha rätt att åka studentflak. - Foto: Therese Korning Nyheter24/ TT Bild
Låt studenterna ha kul!
2 av 2
Låt studenterna ha kul! - Foto: TT bild

Efter tre års slit har alla rätt att åka studentflak

Låt studenterna åka flak, dricka öl och spruta ned varandra – det fick jag göra.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Krönika

Malin Wigen är reporter på Nyheter24.

Följ henne på Twitter:@MalinWigen

Jag älskar studentflak. Verkligen ÄLSKAR. Jag är avundsjuk på alla er som tar studenten i år som ska åka flak. När jag kommer se er åka förbi mig kommer det som vanligt svida till i hjärtat för att jag själv saknar den tiden då jag stod på flaket med en ljummen öl i handen och ölklibbigt hår, vevandes till untzuntz-musik.

Jag minns min egen tid på flaken. Första gången jag åkte var jag tolv år, det var när min brorsa tog studenten (OBS. Jag satt ned och drack läsk) därefter var jag hooked. Vid 17-årsåldern tog min flak-karriär fart på riktigt. Under åren har jag åkt på min kompis kompis flak, mina kompisars, kusiners och mitt eget. En gång hamnade jag till och med på fel flak. Det upptäckte jag och mina kompisar när vi såg rätt "Fredrik" åka förbi på ett annat flak. Men vi stod kvar – hur det slutade är en annan historia.

Jag har en så stor kärlek till flak att jag verkligen vill att alla ska få uppleva charmen med ölsprutandet, vrålandet, glädjen och kisspauserna. Jag tycker att det ska vara en självklarhet att vi ska unna studenterna flakåkande och allt vad det innebär, även om det svider till i hjärtat av avundsjuka.

Jag blir så trött på alla osköna surgubbar- och tanter som snackar om förbud hit och dit och som hatar på flak. Sluta klaga. Har inte studenterna förtjänat att få hoppa runt med sin kompisar brölandes till "Sommartider hej hej"? Har man inte rätt att ha kul efter tre års slit?

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gillar du studentflak?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Polisen i Finspång rapporterar om trafikolycka

Kriminellt kapital värt miljoner stoppat

Kontanter och egendom värda över 17,5 miljoner kronor. Så lyder resultatet av polisens jakt på kriminellt kapital vid gränsövergångar i syd förra veckan.

Expert om Iran-Israel: Möjligt att det lägger sig

Den förmodat israeliska attacken mot Iran verkar vara återhållsam och mer av en markering från Israel, enligt Mellanösternexperter. Det finns en möjlighet nu att det lägger sig, säger Isabell Schierenbeck om konflikten.

Malmö: Polisen rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycika mellan en personbil och cyklist inträffar på Pildammsvägen/Ärtholmsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Umeå rapporterar om trafikolycka

"Trafikolycka på Västra esplanaden i Umeå.", skriver polisen på sin hemsida.

Priset sänks på bensin och diesel – så billigt blir det

1 timme sedan
Ledande drivmedelskedjor sänker priserna inför helgen.