- Foto: Nyheter24 Therese Korning/Soren Andersson / Sören Andersson/TT

Jag har inte fått någon inbjudan – har du?

Vi skattebetalare förtjänar att gå på bröllopet.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Ingen kan ha missat att det är ett kungligt bröllop på lördag. Och man kan ju anta att det kommer att bli en hejdundrande fest i och med föregående kungliga bröllop.

Vissa personer har fått äran att delta under festligheterna, och jag unnar dem det. Men samtidigt så blir jag lite irriterad och jag undrar var min inbjudan är? Har inte jag rätt att gå på bröllopet? Och har inte ni andra som saknar inbjudan också rätt till det?

Det är ju våra skattepengar som finansierar en del av kalaset. Vi betalar för att Carl Philip och Sofia ska få en dag de sent ska glömma. Är inte det så fall mer än rätt att vi får ta en del av det vi betalar för, precis som vi får ta del av andra offentliga verksamheter – som sjukhus, polis och skolor?

Det tycker jag i alla fall, för visst kan mina skattepengar gå till två personer jag inte känner men då vill jag faktiskt ha en del av kakan. Och det tycker jag ni andra skattebetalare också ska ha, för det är inte mer än rätt.

Som det är just nu visar tillställningar som bröllopet att kungafamiljen är något utöver oss vanliga dödliga och att de har fler privilegier bara för att de råkades födas med en titel. En inbjudan till alla kungliga spektakel skulle göra det lite lättare att acceptera att vi fortfarande, år 2015, har ett odemokratiskt statsskick med en statschef som vi själva inte valt.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vill du gå på bröllopet?
Tack för din röst!