- Foto: Nyheter24 / TT

Tack Sofia, du sluter den magiska cirkeln

Om att öl, kärlek och barn är härligt.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Hon har hånats och förlöjligats för utvik i Slitz och deltagande i Paradise Hotel. Delar av Sofia Hellqvists liv har analyserats hårt, men nu börjar det vända. Fler och fler börjar inse ett viktigt faktum: Sofia Hellqvist är helt freckin awesome!

Jag är sannerligen inte rojalist, för... Nej, i dag är inte dagen då det för hundrafemtioelfte gången behövs en förklaring till varför monarki är ett jättekonstigt system. Krutet kan sparas till ett mer strategiskt läge.

Sofia Hellqvist har under de senaste åren utbildat sig till yogalärare i New York, startat ett yogacenter, pluggat redovisning med inrikting affärsutveckling, studerat global etik samt barn- och ungdomsvetenskap. Hon har varit volontärarbetare i Ghana, byggt kvinnocenter och varit del i uppstarten av organisationen Project Playground som arbetar med att hjälpa sydafrikanska barn och ungdomar i nöd.

En hel del ganska bra grejer, med andra ord. Och förresten, jag glömde nämna att allt det här hände redan innan hon och prinsen blev ett par.

Men inte för denna, utan en annan saks skull som Sofia härmed blir min nya favorit i kungafamiljen. För Let's face it, ska vi ha en kungafamilj, oavsett hur konstigt må vara, så ska de vara så "vanliga" som möjligt. Och Sofia sluter den cirkeln.

Som den sista icke-kungliga som tar plats i finrummet blir Sofia, tillsammans med Chris och Daniel, en garant för att framtidens monarker kommer allt närmare folket. Det kommer göra familjen mer verklig, tillgänglig och nära. Även om alla likväl kommer att vara kungligheter är de åtminstone inte två kusiner som fötts i samma namn, och det känns ju som en positiv grej.

Sofias egenskaper passar dessutom in perfekt, som en sylvass pil mellan Daniels och Chris, vilket kommer göra framtidens kungafamilj till en enda stor kärleksfull familjefest.

För det, och för många andra saker, ska hon hyllas. Grattis Sofia, och grattis Sverige.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!