Du står inte för någonting för att du tycker att Ruby Rose är het.
1 av 2
Du står inte för någonting för att du tycker att Ruby Rose är het. - Foto: Ellinor Svensson / Instagram
Hon är ursprungligen från Australien.
2 av 2
Hon är ursprungligen från Australien. - Foto: https://instagram.com/rubyrose/

Vit, smal och snygg – sluta hylla Ruby Rose

Det betyder ingenting att du tycker att Ruby Rose är het.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Emma Lindström är reporter på Nyheter24:s nyhetsredaktion.

Följ henne på Twitter: @emmalindstr_m.

Det nya stjärnskottet i serien Orange is the new black har tagit mig med storm. Den vrålsnygga skådespelerskan Ruby Rose har förfört alla som sett serien – och alla andra. Hon är det snyggaste jag har sett med sitt korta mörka hår, sina tatueringar och sin djupa blick. Jag är inte ensam, hon får män, kvinnor och andra att sukta. Bilder på henne delas i alla möjliga forum och hon är allas nya crush eller "girl crush".

Ruby Rose spelar en roll i en kritikerrosad serie, hon har hård stil och en flickvän. Det är lätt att älska henne och tro att du står för någonting. Hon är något annorlunda mot det typiska skönhetsidealet, en friskt fläkt.

Eller är hon det? Hennes könsidentitet och henne sexuella läggning bryter mot normen men i övrigt? Bilderna på henne hypas men tittar du kritiskt finns där egentligen inget nytt. En kort frisyr är inget revolutionerande. Hennes tatueringar sitter fortfarande på en modell som ser ut som, tja, de flesta modeller gör.

Bilderna på Rose är tyvärr bara ett steg på samma gamla skönhetsidealsväg. Vi har inte bytt riktning – det är bara vägrenen som ser annorlunda ut.

Suget i Rubys blick är detsamma som vi ser hos andra kvinnor som hyllas för sin skönhet. Hon är vit, hon är smal och hennes ansikte är nästan utbytbart med andra kvinnors, vilka bara uppmärksammats för sitt utseende.

När vi snackar om hur het hon är fortsätter vi att bekräfta att det bara finns ett sätt att vara snygg på. Vit och smal är det enda som räknas. Annars får du inte synas.

Det är pinsamt att vi gått i den här fällan. Vi måste genast sluta lyfta henne för hennes utseende. I stället kan vi uppmärksamma henne för hennes skådespelarinsats eller för hennes mod att bryta normen. Vi har chansen att prata om HBTQ-frågor och vi slarvar bort den på att bli förförda av idealet. Jag skäms.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Attack mot militärbas i Irak

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

3 timmar sedan
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

3 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

3 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

igår 21:50
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.