Nej, jag vägrar betala en nazists lön

- 22/06/2015, 15:58 -
Nyheter24:s Karl-Anders Lindahl

Nyheter24:s Karl-Anders Lindahl

Nyheter24

"Sitter du i ett brinnande hus ska du inte behöva oroa dig över om brandmannen som kommer till platsen tycker att ditt liv är tillräckligt mycket värt."

Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Jag gillar att betala skatt. Really, I do. Jag tycker det är rimligt att man går ihop tillsammans och betalar för sånt som alla behöver.

En sak jag mer än gärna betalar för är räddningsstjänst. Att vi ska ha en fungerande polis, ambulans och brandkår är en självklarhet, och jag tror de flesta av oss kan skriva under på det.

Men jag tänker fan inte stå och se på när en högt uppsatt nazist ska gå runt och kalla sig för allmänhetens beskyddare.

I dag blev det känt att en högt uppsatt man i militanta Svenska Motståndsrörelsen tagit anställning som brandman på en station i Ångermanland. I byn finns det enligt Sveriges Radio cirka 60 asylsökande, och nya flyktingar ska vara på väg.

Ett grundläggande krav för att jobba inom räddningstjänsten borde ju vara att man INTE har en ideologi som helt och hållet grundar sig på en tanke om den vita härskarrasen, om att den vita människan är mer värd än alla andra.

Du kanske inte behöver vara en superfin människa, eller världens snällaste, men om du kommer fram till ett brinnande hus så ska du tycka att alla människor där inne är värda att rädda. Oavsett hudfärg.

Sitter du i ett brinnande hus ska du inte behöva oroa dig över om brandmannen som kommer till platsen tycker att ditt liv är tillräckligt mycket värt.

Åsikter ska inte spela någon roll när man söker jobb, kanske du tänker. Men jo. Är du anställd av folket för att skydda folket ska du inte vara nazist. Punkt.

Så länge man sköter sitt jobb är det väl lugnt, säger du då.

Jag vill inte sitta och vänta på att se om den här människan sköter sitt jobb eller inte, när vi får reda på hur mycket ideologin spelar in kan det faktiskt redan vara för sent.