"Zara Larssons kamp ger mig på riktigt hopp inför framtiden"

- 02/07/2015, 16:04 -
1 av 2

tt bild

Nyheter24:s Karl Anders Lindahl
2 av 2

Nyheter24:s Karl Anders Lindahl

nyheter24

Ett helt land säger "nu får det fan räcka!", och enas i Zaras kamp mot hatet och bitterheten.

Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

"Varför skriver ni så jävla mycket om Zara Larsson?" Den frågan får jag typ varje gång jag berättar för folk vad jag jobbar med. Mitt svar blir alltid detsamma: "Enkelt. För att våra läsare älskar Zara Larsson".

Men länge har Zara Larssons framfart i både musiksverige och i samhällsdebatten hämmats av hatare. Och nej, jag menar inte folk som lyssnat på Zara Larssons ord, tagit till sig dem och sen inte håller med.

Nej. Jag menar bittra, sorgliga människor som inte fattar grejen. Som inte förstår varför Zara Larsson är Sveriges största popstjärna just nu. Som tycker det är fett jobbigt när en 17-årig tjej med grym attityd tar plats i debatten.

Men det som händer nu ger mig på riktigt hopp inför framtiden. #backazara, rörelsen som har tröttnat på hoten, haten och de osmakliga skämten, är en succé i sociala medier och varje dag kan man läsa nya blogginlägg, krönikor och facebookstatusar som hyllar Zara. Och trycker bort hatarna.

Hatarna kan få sitta där i sitt hörn och tjura, sura över att de missat något stort, att de är arga på en 17-årig tjej utan att riktigt fatta varför. Men ni är varmt välkoma in i värmen. Sätt på en Zara Larsson-låt, le lite, läs några av hennes blogginlägg. Det kanske rensar bort det där mörkret inom dig.

Hot och hat är aldrig okej. Men när ett helt land har fått nog, och reser sig tillsammans för att backa Zara Larsson. När ett helt land säger "nu får det fan räcka!", och enas i Zaras kamp mot hatet och bitterheten. Då får jag hopp om framtiden.