Torsdag 21 Okt
Stockholm

"Det håller på att bli politiskt korrekt att visa medmänsklighet"

undrar om folk till slut fått nog av hat och rasism.

Kommentera (19)
Kopiera länk
Dela
Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

Det ska inte behövas att en fotograf tar en bild på en liten död pojke på en strand för att världen ska vakna. Men nu börjar folk inse att något måste göras. På riktigt.

Sommaren 2015 kommer att gå till historien som sommaren där källkritik, medmänsklighet och alla former av resonlighet hamnade i skuggan av öppet hat, hänsynslös rasism, näthat och hot. Men tänk om hösten 2015 går till historien som hösten då folk fick nog?

Kanske hösten 2015 kommer gå till historien som hösten då det blev okej att visa medmänsklighet, och att visa civilkurage när hatare bombar ditt flöde med lögner.

Kanske hösten 2015 kommer gå till historien som hösten då det faktiskt blev okej att med klar och arg stämma säga; "Vi måste göra vad vi kan. Låt dem komma hit"

Kanske hösten 2015 kommer gå till historien som hösten då människor tröttnade på att agendan och problemformuleringen sätts av rasister och människohatare som inte kan komma på någon annan lösning på flyktingfrågan än att stänga gränserna och blunda.

Vi måste bara inse att det finns tusentals människor som dör på väg mot den europeiska drömmen som inte blir fotograferade vid stränder. Vi måste inse att vi inte bara kan dra för gardinerna och vrida upp musiken och hoppas att någon annan ska lösa allting. Det är nu vi måste göra vad vi kan. Det handlar inte bara om människoliv, utan hur vi vill se oss själva i framtiden.

Alla måste kunna säga högt att de vill hjälpa till, att du vill att Sverige visar ännu mer medmänsklighet, utan att bemötas av hån, bespottningar, hot och hat.

Kanske hösten 2015 kommer gå till historien som hösten då vi alla fick nog. Då det blev politiskt korrekt att tycka synd om folk.

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (19)
Kopiera länk
Dela