Måndag 5 Dec
Stockholm

Adoptera bort ditt barn till mig, Victoria

Montage.
Montage. Foto: Therese Korning/TT Bild

"Men nu är det inte så. Du är inte mitt barn, och det gör mig ledsen".

Kommentera (25)
Kopiera länk
Dela
Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenten

Malin Wigen är reporter på Nyheter24.

Följ henne på Twitter:@MalinWigen

Hej ofödda barn.

Rätt nyligen fick vi höra att du är på väg till världen. Först blev jag glad. Men sen så blev jag ledsen i och med att jag kom att tänka på livet du föds in i, ett liv som kommer att styras av orättvisa lagar och förväntningar.

Jag har inga barn själv ännu, men jag vet att om jag får barn, så kommer mitt barn att göra vad hen själv vill.

Så om du hade varit mitt barn, hade ditt liv sett annorlunda ut.

Om du skulle växa upp med mig som förälder skulle du få välja vilken religion du vill – islam, buddism, hinduism eller något helt annat. Skulle det inte falla dig i smaken skulle du så klart få vara ateist. Eller dyrka egna påhittade gudar – om du nu skulle vilja det.

Du skulle aldrig vara tvingad till att växa upp i offentligheten. Däremot så skulle det vara fritt fram att ställa upp i Idol, satsa på en skådespelarkarriär eller, även om jag skulle vara emot det, ställa upp i Paradise Hotel – om du nu skulle vilja det.

Ingen skulle bestämma över ditt val av skola, boende eller vilka du umgås med. Dessutom skulle jag aldrig komma med pekpinnar ifall du har lust att åka till Thailand för att servera drinkar eller jobba som diskare på en sunkig pub i London – om du nu skulle vilja det.

Du skulle även få ha vilka hobbys du vill, så länge de får dig att må bra. Skulle största intresset i ditt liv vara att hänga på BDSM-klubbar så skulle det bara vara att köra – om du nu skulle vilja det.

Du skulle inte heller behöva få ett godkännande av val av partner – du skulle få älska vem fan vem, eller vilka, du vill. Vare sig du gifter dig med Bill Gates eller med en arbetslös så skulle ingen få döma dig så länge jag bestämmer. Och vill du inte gifta dig och i stället satsa på ett liv med katter så är det ingen som skulle försöka hindrar dig – om du nu skulle vilja det.

Men nu är det inte så. Du är inte mitt barn. Du kommer att födas in i en familj där man inte har samma rättigheter, möjligheter och val som oss andra.

Det gör mig ledsen att du ska tvingas leva så.

Borde kungabarnen få välja själv i livet?
Tack för din röst!
Kommentera (25)
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.