Tina Misaghi
Tina Misaghi - Foto: Totte Löfström

Att SF Bio tror att "vissa typer" är mer våldsamma än andra är inget annat än rasism

"Nu är vi där igen, och gör skillnad på folk och folk."


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

I fredags hade filmen "Straight outta Compton" som handlar om rap-gruppen N.W.A premiär i Sverige. SF Bio tyckte då att visningen krävde ordningsvakter i biosalongen.

Varför?

Jo, för att: "Filmen har ju ett hiphopbudskap och är bland annat kritisk mot polisen."

"Filmen lockar en viss typ av publik" och att den publiken "kanske inte är så vana vid att gå på bio".

Nu är vi där igen, och gör skillnad på folk och folk.

Den enda rimliga tolkningen av SF:s uttalanden är att de som utgör en "viss typ av publiken" är hiphop-lyssnande, ouppfostrade, stökiga och rasifierade personer som kan likställas med djur och att de skulle ställa sig upp och skjuta varandra mitt i biosalongen. SF tror kanske till och med att dessa så kallade ovana människor kommer sälja droger, några fejk-rolex-klockor samt tända på inne i salongen.

Hur kan SF som så stor och folklig aktör spä på dessa stereotyper?

Om vi nu ska se till filmernas innehåll och budskap, bör det inte då finnas ordningsvakter till de filmer som handlar om terrordåd och psykopatiska mord då också?

SF skyller ifrån sig och säger att de fått information från andra länder om att de haft publik som inte betett sig som man borde under filmen. Men det är inte ett enda fall om våld under filmen som har rapporterats.

Missade SF informationen om de som har suttit och onanerat och kissat mitt i biograferna under "50 shades of grey"? Upploppen efter filmen "Anabelle" eller de som slog sönder en kvinnas ögonhåla under "Furious 7"?

Fattar ni inte hur otroligt kränkande och rasistiskt det här är SF? Blir nästa steg att som på klubben behöva se så skandinavisk ut som möjligt för att inte bli nekad av ordningsvakten på biografen?

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Kriminalvårdare döms för våld mot intern

Sex häktade efter rekordstort knarkbeslag

Sex personer har begärts häktade för synnerligen grovt narkotikabrott. De greps i samband med en stor polisinsats i Nynäshamn söder om Stockholm på torsdagen.

Tusentals drabbade av strömavbrott

Ett strömavbrott har under lördagen drabbat Eons kunder i Upplands Väsby kommun norr om Stockholm. Som mest berördes drygt 12 000 av Eons kunder.

Jasmin lever som hemmafru: "Råd att leva på en inkomst"

Kan man leva som hemmafru och ändå ha en trygg privatekonomi? Nyheter24 har pratat med Jasmin som lever som hemmafru, och hållbarhetsekonomen Madelén Falkenhäll, för att svara på det.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Helsingborg

"Singelolycka på Sofiebergsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.

900 kronor mindre i månaden: Okända regeln sänker din pension

1 timme sedan
Att gå i pension tidigt betyder minde pengar i plånboken varje månad. Men vet du hur mycket pengar du förlorar på att sluta jobba innan riktåldern?