Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Tvångsmata Breivik – han förtjänar att leva"

- 01/10/2015, 14:46

nyheter24/tt bild

"Den jäveln ska inte få komma undan så lätt."

Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Massmördaren och terroristen Anders Behring Breivik vill inte leva längre. Han tycker att tillvaron i fängelset är för tuff, och att han nu planerar att hungerstrejka om han inte får som han vill. Vissa kanske menar att han förtjänar att dö, att det vore rättvisa för allt lidande och död han spridit omkring sig. Men nej. Han förtjänar att leva. Ensam. I smärta. Varenda jävla dag i hela sitt liv.

Låt honom gnälla, låt honom tro att han är ett offer eller krigsfånge eller vad han än hittat på i sin sjuka värld. Men låt inte den jäveln dö.

Norrmännen borde verkligen tvångsmata honom. Proppa honom full med proteiner, flytande föda, stoppa i sladdar i alla kroppsöppningar. Men låt honom inte dö.

Höj min skatt, ge honom all tänkbar medicin och sjukvård, ge honom det bästa av det bästa. Men låt honom inte dö.

Jag vill inte att han ska slippa undan sitt straff. Det vore ett hån mot de 69 på Utøya. Mot de åtta i Oslo. Mot deras sörjande vänner och familjer. Mot de som överlevde.

Om Breivik hatar att sitta i fängelse är det en seger. Låt honom lida, låt honom sitta där och hata sitt liv. Släpp aldrig ut honom. Men låt honom inte dö. Låt inte den jäveln komma undan.