- Foto: nyheter24/tt bild

"Tvångsmata Breivik – han förtjänar att leva"

"Den jäveln ska inte få komma undan så lätt."


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Massmördaren och terroristen Anders Behring Breivik vill inte leva längre. Han tycker att tillvaron i fängelset är för tuff, och att han nu planerar att hungerstrejka om han inte får som han vill. Vissa kanske menar att han förtjänar att dö, att det vore rättvisa för allt lidande och död han spridit omkring sig. Men nej. Han förtjänar att leva. Ensam. I smärta. Varenda jävla dag i hela sitt liv.

Låt honom gnälla, låt honom tro att han är ett offer eller krigsfånge eller vad han än hittat på i sin sjuka värld. Men låt inte den jäveln dö.

Norrmännen borde verkligen tvångsmata honom. Proppa honom full med proteiner, flytande föda, stoppa i sladdar i alla kroppsöppningar. Men låt honom inte dö.

Höj min skatt, ge honom all tänkbar medicin och sjukvård, ge honom det bästa av det bästa. Men låt honom inte dö.

Jag vill inte att han ska slippa undan sitt straff. Det vore ett hån mot de 69 på Utøya. Mot de åtta i Oslo. Mot deras sörjande vänner och familjer. Mot de som överlevde.

Om Breivik hatar att sitta i fängelse är det en seger. Låt honom lida, låt honom sitta där och hata sitt liv. Släpp aldrig ut honom. Men låt honom inte dö. Låt inte den jäveln komma undan.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Våldsam kvinna efterlyst – rymde från rättspsyk

Bensinpriset höjs inför påskhelgen

Ledande drivmedelskedjor höjer bensinpriset inför påskhelgen, som traditionellt präglas av många bilar ute på vägarna.

Israelisk militär: Över 200 dödade vid sjukhus

Strider och bombardemang fortsätter vid sjukhus i Gaza. Den israeliska militären hävdar att över 200 beväpnade personer har dödats vid al-Shifasjukhuset i Gaza stad.

Anhöriga släppta efter mordet i Mark

De två anhöriga till den mordmisstänkta 17-åringen, som tidigare häktats misstänkta för grovt skyddande av brottsling, har nu släppts. Misstankarna kvarstår dock, rapporterar P4 Sjuhärad.

Polisens skarpa uppmaning till dig i påsk – det ska du tänka på

Påsken 2024 har anlänt vilket har fått polisen att gå ut med både varningar och starka uppmaningar till alla de som reser bort under påskhelgen. Du bör nämligen ta höjd för allt från hur du förebygger inbrott till hur du ska tänka om du går på fjällvandring.

Hyresvärd vill vräka par som inte sopsorterar: "Inte ute efter folk”

Ett par i Malmö kan vräkas efter att ha slarvat med sopsorteringen. I en intervju med Hem & Hyra säger hyresvärden att slarvet tyder på att det finns "en massa bråte" i lägenheten.