Stockholm

Daniel i Heja Sverige är min nya idol och förebild

Henrik Eriksson, chefredaktör och ansvarig utgivare på Nyheter24.
1 av 2
Henrik Eriksson, chefredaktör och ansvarig utgivare på Nyheter24.
Daniel vann OS-guld
2 av 2
Daniel vann OS-guld. Foto: Skärmdump TV4

Daniel i Heja Sverige är det bästa som hänt Sverige. Lyssna på vad han säger och försök vara lite mer som honom.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenten

Henrik Eriksson är chefredaktör och ansvarig utgivare på Nyheter24.

Följ honom på Twitter här: @erikssonhenrik

"Jag har sådan respekt för Daniel för han är den han är. Han är så ärlig. Jag känner att det nästan är en religös upplevelse att vara i Daniels närvaro för det är något riktigt med honom, ärligt, genuint och i dagens värld, oj, det är inte vi ofta vi kommer i kontakt med den närheten. Jag uppskattar det verkligen."

Kill Bill-stjärnan Bo Svensson satte ord på det jag har funderat på i flera veckor när han beskriver Daniel i TV4:s Heja Sverige. Programmet som följer deltagare på den svenska truppens väg till guldmedaljerna i Special Olympics i USA.

Har ni inte sett programmet, som är det bästa på TV just nu, borde ni genast göra det! Jag lovar er, man blir lycklig av att se hur Daniel och hans kompisar i den svenska truppen är mot varandra och dem de tävlar mot.

Jag önskar att jag själv kunde bemöta andra människor precis på samma sätt som Daniel gör. I stället låter jag mina fördomar styra hur jag är och hur jag pratar med andra. Och jag tror du känner igen dig.

Det behöver inte handla om att du tycker illa om någon annan person utan snarare att du ser varje individ och försöker dela med dig av din glädje precis på samma sätt som Daniel.

För om världen hade varit fylld av människor som han och hans vänner i Heja Sverige hade ingen behövt känna sig osäker på sig själv. Fördomar skulle inte existera och klyschigt nog skulle Sverige vara en bättre plats. Vi borde se och lära.

Daniel, du är en jäkla stjärna!

Håller du med?
Tack för din röst!

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.