Söndag 16 Maj
Stockholm

Jag insåg att jag dejtade en psykopat

Bettina Buchanan Runnerström råkade nyligen ut för den svartsjuka och manipulerande typen.
1 av 4
Bettina Buchanan Runnerström råkade nyligen ut för den svartsjuka och manipulerande typen. Foto: privat/TT
Bettina Buchanan Runnerström.
2 av 4
Bettina Buchanan Runnerström. Foto: privat
Bettina Buchanan Runnerström: "Vi skulle tydligen till Whiteroom och jag skulle inte tänka på pengar, för det hade han. Charmigt. Verkligen dubbeltydigt".
3 av 4
Bettina Buchanan Runnerström: "Vi skulle tydligen till Whiteroom och jag skulle inte tänka på pengar, för det hade han. Charmigt. Verkligen dubbeltydigt". Foto: TT
Bettina Buchanan Runnerström.
4 av 4
Bettina Buchanan Runnerström. Foto: Privat

"Det var då jag kände igen honom. Den svartsjuka och manipulerande typen. Den typen som min första kärlek var och som jag lovat mig själv dyrt och heligt att aldrig mer vända mig till".

Kommentera (15)
Kopiera länk
Dela
Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenten

Bettina Buchanan Runnerström är 20 år och bosatt Stockholm.

Bettina praktiserar på Nyheter24.

Följ henne på Instagram: @bettinabuchanan

Jag har spenderat mina två senaste somrar på Rhodos. För några veckor sedan började en av alla turister jag träffat där nere att höra av sig till mig. Vi hade varit ett gäng på sex personer som delat ett helrör och snackat under en kväll för att sedan springa på varandra fler gånger under deras semester. Nu när han sett att jag flyttat till Stockholm ville han ses.

Han ringde och sa att en taxi stod utanför min port, vilket den mycket riktigt gjorde, och jag hoppade in. Vi skulle tydligen till Whiteroom och jag skulle inte tänka på pengar, för det hade han. Charmigt. I dubbel bemärkelse.

Inne i taxin sitter vi och pratar och skrattar. Han är extremt självgod men ändå en skön kille som driver mycket, ungefär som jag kom ihåg honom från Rhodos. Vi går in på klubben och beställer alldeles för många drinkar för två personer och sen står vi där och snackar om lite minnen från Rhodos och pinnar. Det är kul och vi skrattar båda två.

Plötsligt vänder han på sig och ställer sig med ryggen mot mig och börjar prata med en annan tjej. Det rör mig inte i ryggen att han gör det, men efter några minuter blir jag uttråkad och tar fram mobilen för att ta fram numret till en kompis som var på väg till klubben jag var på. Samtidigt har det kommit upp en kille på min andra sida för att beställa något i baren. Då vänder sig killen jag är ute med tillbaks till mig och säger spydigt något i stil med "ta du hans nummer så kan ju ni hänga hela kvällen". Jag svarar att jag bara skulle ta fram numret till min kompis eftersom jag varit där ensam med honom, som stått med ryggen mot mig de senaste minuterna. Men då var det så klart jag som hade gjort något som fått honom att ställa sig så.

Det var då jag kände igen honom: den svartsjuka och manipulerande typen. Den typen som min första kärlek var och som jag lovat mig själv dyrt och heligt att aldrig mer vända mig till. Den typen som säger hur mycket han tycker om en och som sedan ställer sig med en annan tjej för att få reaktioner. För att han ska få bevis på att man bryr sig, men ger man honom det så är det ändå fel. Men bryr man sig inte så är det också fel. Hela förloppet är gjort för att sluta i att det är man själv som ber om ursäkt till honom, trots att man inte gjort något.

Jag kunde inte bry mig mindre om vårt tjafs och han släpper det också. Vi fortsätter att prata och skoja med varandra när han helt plötsligt vrider på min mening i sin hjärna och tar illa upp och blir arg på mig. Jag förklarar för honom och han lugnar ner sig. Så här håller det på i en timmes tid och tillslut säger jag att det får vara nog. Att jag inte orkar med hans trams mer. Jag går mot taxin och han ropar att jag ska vända mig om, men som sagt så hade jag lovat mig att aldrig vända mig till en sådan kille igen så min blick förblev framåt. Vem är han att tro att han kan styra mig?

Morgonen efter får jag ett meddelande av honom där han ber om ursäkt för sitt beteende. Bra gjort kan tyckas men dessa killar ändrar inte på sig. Han kommer att säga förlåt och vara jättegullig den närmsta timmen för att sedan bli arg igen. Och nästa gång blir han säkert ännu argare. Så håller han på tills man är så pass nedbruten och utan självkänsla att man faktiskt tror på att det är man själv som har gjort fel.

Så tjejer, sluta genast umgås med killar som har svartsjuka och manipulerande drag. Och jag säger genast för att jag vet hur snabbt det kan gå att bli indragen och fastna i ett sådant förhållande. Och ni tjejer som känner igen er, fast att ni aldrig någonsin skulle erkänna det, er tycker jag så himla synd om. Men en dag kommer ni vara starka nog att komma ur det. Och till er svartsjuka och manipulerande killar: er tycker jag också synd om, för ni är fan psykiskt störda.

Har du dejtat en psykopat?
Tack för din röst!
Kommentera (15)
Kopiera länk
Dela