Kanske du älskar Mysteriet på Greveholm så mycket för att du var liten när den gick på tv, undrar Nyheter24:s Karl Anders Lindahl.
Kanske du älskar Mysteriet på Greveholm så mycket för att du var liten när den gick på tv, undrar Nyheter24:s Karl Anders Lindahl. - Foto: tt bild/Tom Jerry Boman

Visa för fan inte Mysteriet på Greveholm för era barn

Låt barnen upptäcka hur magisk en julkalender kan vara på egen hand, utan att bli hetsade av arga nostalgiska föräldrar, skriver Nyheter24:s Karl Anders Lindahl.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Förlåt, men nu är jag trött.

Jag är så trött på alla bittra människor som hatar på den nya julkalendern. Ja, du får tycka att den är dålig. Ja, det är ett fritt land.

Men efter att ha bläddrat igenom kommentarerna på artiklar gällande Tusen år till julafton, och på SVT:s Facebook-sida, har jag bara en sak att fråga er: Skäms ni inte?

Jag har läst så mycket hat från arga föräldrar, som klagar över att de inte gillar julkalendern, och som "hotar" med att visa Sunes jul eller Mysteriet på Greveholm för sina barn, eftersom de julkalendrarna är mycket bättre.

Och som en ren slump verkar det till stor del vara folk i min egen ålder (jag är strax under 30) som vill visa Greveholm för sina barn. De som är lite äldre vill visa Trolltider, och de som är ännu äldre vill visa Teskedsgumman.

Är det möjligtvis så att man vill att julkalendern ska vara lika magisk som när man var liten? Kan det det vara så att du tyckte Greveholm var så magisk för att DU VAR LITEN NÄR DEN GICK PÅ TV?

Hade mina föräldrar stängt av Jul i Kapernaum som gick när jag var liten och satt på Julstrul med Staffan & Bengt hade jag blivit traumatiserad för resten av mitt liv.

Så snälla alla föräldrar där ute. Hetsa inte era barn till att tycka illa om julkalendern. Om du inte gillar den själv, titta inte. Men sabba in magin i att få utforska en julkalender, avsnitt för avsnitt. Och framförallt: Visa inte Mysteriet på Greveholm för era barn.

God jul!

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!