Fredag 23 Jul
Stockholm

Kasta ut Samir Badran ur Musikhjälpen direkt

Samir borde inte behöva en förklaring för att fatta att han gjort bort sig, skriver Emma Lindström.
1 av 7
Samir borde inte behöva en förklaring för att fatta att han gjort bort sig, skriver Emma Lindström. Foto: Nyheter24 / TT
Samir Badran.
2 av 7
Samir Badran. Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT
"Vi ska prata med Samir"
3 av 7
"Vi ska prata med Samir". Foto: Faksimil / Instagram
Många ifrågasätter Samirs medverkan.
4 av 7
Många ifrågasätter Samirs medverkan. Foto: Faksimil / Twitter
Musikhjälpen ska prata med Samir Badran.
5 av 7
Musikhjälpen ska prata med Samir Badran. Foto: Faksimil / Instagram
Sanna Bråding har uppmärksammat Samirs inlägg.
6 av 7
Sanna Bråding har uppmärksammat Samirs inlägg. Foto: Faksimil / Instagram
Kakan Hermansson också.
7 av 7
Kakan Hermansson också. Foto: Faksimil / Instagram

Nyheter24:s Emma Lindström skriver att Samir Badran borde kickats från Musikhjälpen på sekunden för "Tagga en hora"-inlägget.

Kommentera (14)
Kopiera länk
Dela
Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenten

Emma Lindström är reporter på Nyheter24.

Följ henne på Twitter: @emmalindstr_m.

Samir Badran har gjort bort sig. På sin Instagram la han upp texten "Tag a hoe" som om det var helt normalt att kalla tjejer för "hora".

Eftersom det är vardagsmat att tjejer blir kränkta och uthängda kanske ingen hade brytt sig om det inte var för att Samir ska vara med i årets Musikhjälpen i P3. Den gamla Paradise Hotel-deltagaren och Melodifestivalartisten har utsetts till publikens ambassadör.

När Musikhjälpen får kritik på sociala medier svara de bara att de ska "Prata med Samir." Samma svar får jag när jag ringer och frågar: Musikhjälpen vill inte kommentera utan säger att de ska prata med honom.

Jag har blivit kallad "hora" av killar, flera gånger, och jag vet hur det känns. Det gör minst lika ont som ett slag i ansiktet. Min mage knyter sig och jag blir illamående om någon kallar mig för det. Av alla tusen ord vi kan använda för att kränka kvinnor är det här det allra värsta.

Att bli kallad hora och taggad på en känd persons Instagram kan jag inte ens föreställa mig. Men både Musikhjälpen och Samir Badran borde veta att det är fel på alla sätt och vis.

Samir tog snabbt bort bilden, men det spelar ingen roll. Ni såg vad jag skrev ovan eller hur? Han har varit med i Paradise hotel och i SVT:s största produktion Melodifestivalen. Han står inte i rampljuset för första gången, han borde veta vad som är okej att säga och inte.

Men ännu värre är att Musikhjälpen inte genast tar avstånd från Samirs inlägg. Ingen på Sveriges Radio ska behöva snacka med honom innan den kan ta avstånd från kvinnoförtryck. Så fort han tryckte dela på Instagram borde han förlorat all respekt från Sveriges Radio och åkt ut i kylan.

---------

Fotnot: Efter att den här texten publicerades har Samir Badran uttalat sig om sitt inlägg. Du kan läsa hans förklaring här.

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (14)
Kopiera länk
Dela