Anton Lundgren har tröttnat på gnället.
1 av 3
Anton Lundgren har tröttnat på gnället. - Foto: Nyheter24/Bildbyrån
Han blir sprutsur.
2 av 3
Han blir sprutsur. - Foto: Bildbyrån
Fast oroa dig inte, detta är champagne.
3 av 3
Fast oroa dig inte, detta är champagne. - Foto: Bildbyrån

Veganernas gnäll får mig att vilja champagnespruta 1,5 liter mjölk

Veganer, jag älskar er. Men ibland skjuter ni oss alla i foten. Skärp er.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten.

Anton Lundgren är Sportredaktör på Nyheter24. Du kan följa honom på twitter här.

Jag har varit vegetarian i ett halvår nu, lite drygt. Eller pescetarian eller lacto-ovo eller vad fan du vill kalla mig. Jag brukar säga att jag äter vad jag vill. Just nu betyder det att jag inte äter kött.

Jag försöker. Jag vill äta mindre animaliskt. Därför har jag gått med i en del grupper på Facebook, för att lära mig vad fan man ska ersätta den där korvstroganofen med?

Men gnället blir för mycket. Folk är sura på att läkare inte tänker på att D-vitamin innehåller något animaliskt, på att kockar inte vet att den där ostronsåsen inte är vegansk eller på att det inte finns chips utan mjölkpulver i på fest. Då går min puls upp. Och jag vill champagnespruta 1,5 liter mjölk av ren ilska.

Vill du förändra världen så är det faktiskt upp till dig. Och mig. Och alla oss. Då får väl fan se till att det du stoppar i dig uppfyller dina egna krav innan du stoppar i dig det.

Jag har ätit kött till säkert varje måltid i hela min uppväxt. När jag berättade att jag hade blivit vegetarian blev det en stor grej i familjen. Brorsan hade ju precis köpt ny grill? Hade jag en kris?

Jag tror att många veganer alldeles för lätt glömmer att det är svårt att helt lägga om sin kost, och att gnälla på folk som saknar kunskap är helt fel väg att gå.

Matfajten vinner vi inte genom att gnälla på folk. Upplysning är nyckeln. Det fattar ni väl?

/
/
Mat
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är veganer för gnälliga?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

Den 1 april 2024 höjs lönen för tusentals anställda i butiker, på lager och inom e-handel. Men hur mycket får egentligen du i löneförhöjning?

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.

Hjälp! Nordnets hopplösa pensionsfond kostar mig 1000-lappar

Även en ekonomiredaktör kan gå på en blåsning. Nyheter24:s Bilbo Göransson ser över sin gamla tjänstepension från Nordnet – och fem frågetecken gör honom orolig för att han kommer bli en utsvulten fattigpensionär. Här listar vi alla konstigheter i nätbankens så kallade pensionslösning – och en drastisk åtgärd.

En häktad för gängkopplat mord i Uppsala

En person har häktats av Uppsala tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord i Uppsala i september i fjol.

Statsministern kallas till KU om Tidölöner

1 timme sedan
Statsminister Ulf Kristersson (M) och flera av hans regeringskollegor kallas till KU i vår. De ska frågas ut om allt från elstöd till Tidölöner i Regeringskansliet.