Måndag 19 Apr
Stockholm

Ni radikala feminister är hycklare som skuldbelägger BDSM

Radikalfeminister är hycklare som likställer BDSM med övergrepp. Det är samma retorik som homofober har mot homosexuella.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

Just nu pågår en debatt om BDSM varm hos en grupp feminister. Parollen är att utövare och kinksters inte hör hemma på Pride-paraden.

Samma feminister har inget emot kvinnor som visar brösten i demonstrationer, men så fort BDSM-utövare visar hud en gång om året i Pride-paraden är det blotteri. Fastän de inte visar några kön. Fastän den enda skillnaden på dem mot andra halvnakna i Pride-paraden oftast är att deras kläder är gjorda i lack eller läder.

Jag har svårt att förstå problemet med att ha kinksters i Pride-paraden. Hur skiljer de sig mot andra HBTQ-personer som dagligen förtrycks? Det är inget annat än radikalfeminismens hyckleri.

Men som alltid när BDSM kommer på tal ska det problematiseras. Det anses problematiskt att stoltsera med “sådana preferenser” eftersom det är att normalisera och acceptera våldsuttryck. Därefter väljer de att likställa BDSM med övergrepp.

Det har sagts förut och tåls att sägas igen: om det inte är samtycke är det inte BDSM.

När en raggar upp någon på krogen för att gå hem till den ena och ha sex, pratar en sällan om vad som är okej eller inte. Det är tillfälligt och en räknar faktiskt sällan ens med att sexet är bra – för helt ärligt vill en bara bli påsatt.

Inom BDSM är det annorlunda. Det är detaljerade samtal av vad som kommer ske och vad som är okej. Den undergivnes gränser är lag – bryt detta och du har gjort dig skyldig till våldtäkt. Precis som med allt annat sex.

Även om detta sägs gång på gång lyckas det inte slå rot. Även feminister som så ofta talar om tolkningsföreträde, samlar sig i smågrupper och bestämmer sig för att tala över huvudet på och skamma BDSM-utövare.

Retoriken skiljer sig inte särskilt från de vidrigaste homofoba kommentarer som folk yttrar sig om. Det är bara tragiskt att de så kallade feministerna inte inser det.

För de säger att steget från företeelser som age play till pedofili inte är långt. Att rape play bara är en ursäkt för ett övergrepp. Att en BDSM-utövare som visar hud på Pride är en blottare medan en kvinna som visar bröst på demonstrativt är en "frihetskämpe." Vidare jämför de BDSM med våldtäkt i en "alla våldtäktsmän gillar BDSM men alla BDSM-utövare är inte våldtäktsmän"-anda.

Varje gång BDSM kommer på tal missas poängen att BDSM handlar om att ge makt, snarare än att bli fråntagen den. Det omskrivs det som en psykiskt sjukdom, sexberoende eller övergrepp.

Helt ärligt, om du inte vill gå på på BDSM-klubb – gör inte det. Vill du inte se BDSM-utövare i Pride-paraden – kolla åt ett annat håll. Men kom inte och säg att de inte är förtryckta, och om du gör det – kalla dig inte feminist.

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela