Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sluta gnälla på folk som står till vänster i rulltrappan!

- 29/06/2016, 13:39 -

TT/Nyheter24

Att vara ett nervvrak som beter sig som ett svin mot folk du inte känner gör dig inte till en god människa, skriver Nyheter24:s Karl Anders Lindahl.

Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Det är så lätt att bli arg på dem, eller hur? Ovana människor i kollektivtrafiken. Speciellt nu på sommaren, när turisterna dyker upp.

Idioter som står till vänster i rulltrappan, som stannar på fel ställe, som andas för högt, som pratar i telefon, som inte tar av sig ryggsäcken, som inte har kortet förberett i spärren, som skrattar, som lever, som är, som finns och som är i vägen.

Och visst ger dig det rätt att frusta, knuffas, vara otrevlig, skrika inombords och kröka till ännu ett blodkärl i väntan på den där stroken. Du vill ju inte riskera att behöva vänta några minuter till? Eller?

För ett tag sen hade jag en period då det blev lite för mycket, jag var jävligt stressad hela tiden helt enkelt. När jag gick till en psykolog frågade han vad jag störde mig på. Vad som gjorde mig arg?

"Folk som står till vänster i rulltrappan", blev mitt snabba svar. Men allt eftersom samtalet gick insåg jag att det var mig det var fel på. Inte de som stod till vänster.

För hur rimligt är det att bete sig mot ett svin mot främlingar som inte gjort något ont, och sen anse att man själv är en hjälte som vågar säga ifrån? Det är inte sunt.

Vill du vara ett nervvrak på bristningsgränsen med andas djupt-app i telefonen och som låter din värld falla samman på grund av att du kanske missar ett tåg eller en buss är det din rätt att vara det.

Men tro inte att det ger dig rätt att bete dig som ett arsle mot folk du inte känner. Du är inte på den goda sidan här. Du gör bara samhället lite kallare och hårdare.