1 av 4
- Foto: Privat/TT/TT
2 av 4
- Foto: Jeppe Gustafsson / TT
3 av 4
- Foto: Privat
4 av 4
- Foto: TT Nyhetsbyrån / Izabelle Nordfjell/TT

Jag kanske generaliserar – men våldtäkterna är ert fel killar, inte mitt

"När ska män sluta förstöra kvinnors liv?"


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

I går var jag på Bråvallafestivalen. En enda stor fest för alla som älskar musik och fest. Fyra dagar för folk att komma bort från sin vardag för att umgås med massa nya människor och se sina favoritartister.

Men för vissa slutar inte festivalen med nya minnen, nya vänner och dagar att aldrig glömma. För vissa slutar det helt tvärtom.

Zara Larsson skulle spela. Vilket har varit hypeat rätt länge på sociala medier. Sveriges stora stjärna. Massor med folk var där och det var svårt att se scenen om man stod lite längre bak.

Jag och en vän satt tidigare och pratade om hur tragiskt det kommer vara att behöva läsa om alla våldtäkter på måndagen som kommer att ha skett under festivalen.

Men vi behövde inte ens vänta tills på måndag. I dag läser jag om en tjej som blivit utsatt för våldtäkt mitt i publikhavet under Zara Larssons konsert.

När ska det här sluta? När ska män sluta ta sig friheten till kvinnors kroppar? När ska män sluta förstöra kvinnors liv?

Det som gör mig mest ledsen är att den här anmälan troligtvis inte kommer leda någonstans. Den här tjejen kommer få frågor som "hur mycket hade du druckit?", "sa du nej?", "vad hade du på dig?".

Och sen kommer killen gå fri.

När den här texten publicerats kommer jag få mail och kommentarer om hur jag generaliserar alla män. Att alla män våldtar.

Men för att citera det Zara skrev på sin Twitter tidigare i dag:

"Det är inte fucking jobbigt att blir generaliserad. Det är jobbigt att känna sig osäker på en festival där man ska ha kul och njuta".

Jag kanske generaliserar. Men det är ert fel killar. Inte mitt.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!