Därför raderade jag Pokémon Go för alltid – gör det du också

- 20/07/2016, 10:14 -

Nyheter24 / TT

Spelar du Pokémon Go? Emma Lindström skriver om varför det är ett helt värdelöst spel.

Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Jag hade äntligen spelat mig upp till level 13. Jag hade börjat få great balls som gör det enklare att fånga bråkiga pokémon och jag kunde få potion som var supereffektiv. Jag hade till och med vunnit min första match på ett gym.

Sedan kraschade appen. Det var för gång 100 000 i ordningen ungefär. Jag hade två eggs i incubators som just skulle hatchas, det var bara 0,1 kilometer kvar, men efter det fullständiga haveriet med kraschen så försvann alla mina kilometer jag så förväntansfullt promenerat.

Exakt då insåg jag vad fan jag håller på med. Den här skitappen, som slutar fungera minst en gång var femtonde minut, har tagit över mitt liv.

Jag fångade Pikachu i Kungsträdgården i helgen. Det var ett helt fantastiskt ögonblick, men det är också den enda gången det här sjuka spelet skänkt mig mer glädje än frustration.

Alla andra gånger jag spelat har jag varit nära att kasta mobilen åt helvete både en och två gånger. Du hinner kasta tre pokébollar sedan har batteriet tagit slut och att hålla i iphonen känns som att bära på glödande kol när den blir överhettad.

Att sedan logga in och ut, starta om appen och bli avbruten exakt när jag fångar Mr. Mime gör mig galen och kan omöjligt vara hälsosamt. Hur många mil jag än går för att levla upp kan det inte vara nyttigt att mitt blodtryck skjuter i höjden varje gång jag ser "server issues".

Det finns liksom redan tillräckligt mycket att vara besviken på i verkliga livet, jag behöver inte känna mig förbannad av påhittade pokémon också. Därför tog jag bort irritationsmomentet Pokémon Go från min mobil.

Tycker du Pokémon Go fungerar bra?