Lördag 22 Jan
Stockholm

Sluta tänk på era äckliga egon - köp inga fyrverkerier på nyårsafton

Hur långt ska det behöva gå för att du ska förstå?
Hur långt ska det behöva gå för att du ska förstå?. Foto:

Varje år lägger svenskar stora summor pengar på fyrverkerier. Samtidigt förstör vi en hel dag för djur som vi kallar vår bästa vän.

Kommentera (263)
Kopiera länk
Dela
Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

Nyårsafton är snart här och med nyår tillkommer också festligheter och… fyrverkerier. Som för det första är dyrt som fan och om man inte har hörselkåpor på sig så blir man typ döv. Jag har aldrig sett charmen i det där.

Man tänder på och sen så smäller det och lyser upp i några sekunder och medan vi står där och skålar i champagne för vårt eget ego så finns det djur som har den värsta kvällen i sitt liv.

Jag ska inte vara långrandig. Men jag vill att du ska förstå.

Jag har en hund som varje nyårsafton får ta lugnande tabletter bara för att ni ska få smälla era fyrverkerier. Hon är livrädd. Springer upp och ner för trappen och andas högt och fort. Hon har fullständig panik hela dagen.

"Men ska man inte få ha kul en kväll om året? Nu får du ju ge dig. Det är ett djur...".

Det kanske finns en anledning till varför du ställer den där frågan. Har du djur själv? Eller har du själv upplevt en panikattack?

Om du inte känner igen ovanstående så har du ingen aning om rädslan som kan uppstå. Men om du känner igen dig så kan jag inte förstå hur du kan utsätta ett djur för samma sak.

Har du svårt att känna empati eller handlar det helt enkelt om att du är så självisk att du aldrig skulle göra en uppoffring för någon annan?

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (263)
Kopiera länk
Dela