Måndag 21 Jun
Stockholm

Till Måns Harvidsson i Albatraoz som förgrep sig på en 18-åring i helgen

Nyheter24:s Totte Löfström skriver om att Måns Harvidsson, medlem i gruppen i Albatraoz, i helgen valde att pressa en ung kvinnas ansikte mot sitt kön – mitt under en spelning.
1 av 2
Nyheter24:s Totte Löfström skriver om att Måns Harvidsson, medlem i gruppen i Albatraoz, i helgen valde att pressa en ung kvinnas ansikte mot sitt kön – mitt under en spelning. Foto: Faksimil/Tom Jerry Boman
Totte Löfström
2 av 2
Totte Löfström. Foto: TJB(c) / TOM JERRY BOMAN

Nyheter24:s Totte Löfström skriver ett öppet brev till Måns Harvidsson från Albatraoz, som förgrep sig på en ung tjej i helgen.

Kommentera (58)
Kopiera länk
Dela
Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenten

Totte Löfström är debattchef på Nyheter24.

Följ honom på Twitter: @TotteLofstrom

Hej Måns,

Jag vet inte om du kommer ihåg vad som hände när du spelade med Albatraoz i lördags, men om du har glömt finns det ett filmklipp du kan kolla på under den här texten.

Kortfattat förgrep du dig sexuellt på en ung tjej. Enligt den unga tjejens vän, 17-åriga Ellen, ska du efteråt ha försvarat dig med att du var hög på adrenalin och att man då gör ogenomtänkta saker. Tydligen är det så att stå på scenen.

Jag har själv stått en del på scen. Jag har dock aldrig blivit så adrenalinstin att jag förgripit mig på någon sexuellt. Men det kanske är olika från person till person.

Människor fungerar ju ganska olika. Vissa blir aggressiva och våldsamma av att dricka alkohol, medan andra bara blir glada och upprymda.

Hagamannen, du vet han som våldtog flera kvinnor i Umeå, begick alla sina brott när han hade druckit alldeles för mycket. Han beskrev det själv som att våldtäkterna var plötsliga impulser som kom när han blev full.

När domen kom mot honom fanns därför ett tillägg om att han skulle tvingas genomgå alkoholavvänjning. Han ansågs dock ansvarig för sitt eget agerande, för oavsett hur full man är, eller hur hög man är på adrenalin, har du ändå ansvar för vad du gör.

Och om du upptäcker att du inte kan hantera adrenalinruset bör du nog undvika att försätta dig i sådana situationer. Du kan nämligen vara farlig för både dig själv och andra personer. Händelsen i helgen borde vara bevis nog.

Så snälla Måns, jag tror att det är dags för dig att lägga ner drömmarna om att bli känd musiker. För jag gissar att det inte var det här du ville bli känd för?

Och du, vad du än gör: ställ dig aldrig mer på en scen.

Här är videon som visar händelsen:

Läs även: Ellen Bergström om Måns Harvidssons vidriga beteende: "Gör mig skitarg" och rättsexperten: Måns Harvidsson från Albatraoz kan bli dömd för sexuellt ofredande.

Borde Måns lämna scenlivet bakom sig?
Tack för din röst!
Kommentera (58)
Kopiera länk
Dela