Stockholm

E-sporten måste smöra mer för media

Henrik Eriksson är chefredaktör och ansvarig utgivare för Nyheter24
1 av 2
Henrik Eriksson är chefredaktör och ansvarig utgivare för Nyheter24. Foto: Privat
Emil "Heaton" Christensen.
2 av 2
Emil "Heaton" Christensen.

Nyheter24:s chefredaktör Henrik Eriksson tycker att NiP och Fnatic ska bjuda in traditionella medier istället för att gnälla på att det skrivs för lite i media.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

I det 23e avsnittet av Esportpodden med Emil "Heaton" Christensen och Tommy "Potti" Ingemarsson ställer de sig frågan varför inte media skriver mer om e-sport. Svaret är enkelt.

E-sporten måste blir proffsigare, mognare och smöra mer för stora traditionella medier.

Det finns spelare idag som knappt ställer upp på intervjuer och vill veta vad journalisterna ska ställa för frågor i förväg. E-sporten är helt enkelt otillgänglig. Storlag som NIP och Fnatic måste ställa krav på att spelarna ska ge intervjuer precis som att fotbolls- eller hockeystjärnor bjuder in media i värmen.

För om media börjar skriva kommer intresset att växa. Bjud in till pressdagar inför stora matcher för att skapa en hype likt Stockholmslagen i fotboll brukar göra inför ett stort derby.

E-sportens största stjärna heter fortfarande "Heaton" och han gör ett fantastisk jobb i att marknadsföra sig och sitt lag. "Heaton" är också den enda som vågar svinga lite och ge spelare och lag en känga offentligt i sin podd. Och är det något media gillar att skriva om så är det utspel och hetsiga konflikter.

Jag hoppas och tror att den svenska superstjärnan Olof "Olofmeister" Kajbjer har fattat grejen då han ofta bjuder på sig själv. Till exempel när vår systersajt Fragbite intervjuat honom.

En annan profil är Yacine "yzn" Laghmari som redan idag har tusentals fans och är en citatmaskin som kvällstidningarna och Nyheter24 skulle älska. Tar han sig in i eliten kommer det garanterat bli rubriker och större intresse.

För helt ärligt så beter sig e-sportsstjärnorna som att de vore Zlatan, som inte behöver sälja in sig till media, när de egentligen är Anders Svensson.

Så om ni vill ha ett större intresse kring e-sporten är det dags att ta marknadsföringen och PR-arbetet på allvar. För media har stenkoll på vad läsarna vill ha och det är därför vi just nu skriver mer om Melodifestivalen och Skid-VM än att Nip och Fnatic floppat eller vunnit i senaste majorn.

Håller du med?
Tack för din röst!

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.