Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Det här är till mobbarna i Paradise Hotel – tro inte att ni kommer undan

Johanna Nordström: "På fem säsonger har minst fem personer blivit utsatta för mobbning inne i huset på Paradise Hotel."

Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Skandalsåpan Paradise Hotel går från fest, ligg och underhållning till skitsnack, mobbning och katastrofal tv.

Folk söker inte längre till Paradise Hotel för att de vill ha det där stora äventyret med nya människor och ba skita i allt totalt. Folk söker för att få följare på Instagram.

Det är skitsynd att ett sånt succéprogram har gått från den största snackisen på internet till att falla pladask. Men det värsta är att det alltid är någon eller några som är med i programmet som inte kan bete sig som en trevlig och normal person.

Säsongen 2013 såg vi Dorota Bartlewska bli utfryst och dumförklarad av ett flertal deltagare. Hon mådde till slut så dåligt att hon beslöt sig för att lämna programmet.

Säsongen 2014 såg vi Jasmine Schrewelius även kallad ‘’Sirenen’’ bli utsatt för mobbning i programmet. Under en pandoras ask fick hon frågor som ”Hur känns det att ingen vill vara med dig?” och ”Varför tar du på dig offerrollen?”. Jasmine valde också att lämna programmet på grund av mobbningen hon utsattes för.

2015 klev Emelie ‘’Diddi’’ Didriksson in i huset och hånades direkt för sin vikt och sin personlighet. Hon övervägde vid flera tillfällen att lämna dokusåpan. En gång sprang hon till och med ut från hotellet för att be produktionen att ta henne därifrån.

2016 ser vi Bettina Buchanan i huset. Hon blir utfryst av människorna i huset nästan direkt och skitsnacket börjar. Hon får mackor kastade på sig, blir slagen och kallas för mobbad av en deltagare i huset. Ingen gör någonting.

Årets säsong 2017 har nu dragit igång och redan andra avsnittet kändes det som en bra säsong faktiskt. Äntligen. Men ack så fel.

Matilda Bohäll har nu klivit in i huset och börjar redan bli utfryst av tre tjejer. Och vad som ses i nästa veckas smygtittar så ser det ut att bli ännu värre.

På fem säsonger har minst fem personer blivit utsatta för mobbning inne i huset på Paradise Hotel.

Vad är det mobbarna i paradiset försöker visa? Makt? Att man är "populär" i gruppen? Eller är det bara er dåliga självkänsla som kommer upp till ytan som gör att ni måste göra livet skit för andra?

Jag hoppas att varenda en av er som utsatt dessa människor för mobbning läser det här. För ni är fan det vidrigaste jag vet. Kom inte här och visa upp er stolta över er medverkan i programmet, säg inte stolt att ni ska ''ta över världen'' och skriv inget jävla förlåtinlägg efteråt och skyll på att ni var instängda i en bubbla och inte visste vad ni höll på med. Det är ert riktiga jag som visas på TV så kom inte här och tro att jag inte ser er.

Om det inte var för att jag jobbade med skiten så hade jag bojkottat programmet personligen för det här är en sån fruktansvärd katastrof.

Och varför reagerar inte produktionen? Varför fortsätter de acceptera återkommande mobbning?

Varför tar inte MTG och TV3 något slags ansvar för människorna som är med i deras program så att ingen ska behöva känna utanförskap och bli mobbade.

Jag vet att alla som är med är vuxna människor och borde själva kunna förstå hur fan man ska bemöta andra personer, men när det uppenbarligen inte har fungerat de fem senaste säsongerna så kanske det är dags att agera?

Jag skiter i hur de gör det, om det så ska krävas en föreläsning för alla som är med om hur man INTE mobbar andra människor eller om de ska behöva casta människor som inte har en enda ond gen i kroppen. Det är inte bara mobbarna som bidrar till att folk blir utsatta i deras program. Det är de också.

Det är helt sjukt hur de inte har sett över det här. Behöver de dramat för att få upp programmets tittarsiffror? Eller varför i helvete kan inte en enda säsong av Paradise Hotel göras utan mobbning?

Håller du med?

Mer:

Varför hatar du på självsäkra kvinnor, Jenny Strömstedt?